söndag 14 september 2008

Utmanad av Frida

Har helt missat att Frida har utmanat mig. Här kommer svaren, bättre sent än aldrig...

Utmanar i min tur Jenny skriver, Perny leker vuxen, och Enda bloggen i byn.

1. Har du någonsin fått något du skrivit publicerat?
Jag har nog inte riktigt försökt få något publicerat... Jag har skrivit lite olika insändare genom åren och många av dem har kommit in. I tidningar som Okej, Kamratposten och min lokaltidning. Jag har svårt att vara tyst när jag tycker något...

2. Vad skriver du på just nu/vad skulle du skriva på just nu om du hade tid?
Jag har precis skrivit första uppgiften i en skrivarkurs jag läser på distans. En text om en sak i mitt hem som vaknar mitt i natten och ger läsaren en bild av vem jag är. Jag väckte min dator...

Jag skriver också på min bok. Den har inget arbetsnamn och jag vill inte säga vad den handlar om. Det är i alla fall inte en deckare.

Jag skriver också på en barnbok som min syster ska illustrera. Den tror jag stort på, väntar bara på fina bilder så vi kan kontakta ett förlag.


3. Har du någonsin skickat in ett manus till ett förlag? I så fall, vad hette det, när skickades det in, till vilket förlag och vad sa de?
Jag och en lärarkollega skickade in en idé om en bok till flera olika förlag. Några hörde av sig och tackade nej, några sa att de snart skulle höra av sig, vilket de aldrig gjorde, och några hörde inte av sig alls. Det var väl ingen bra idé helt enkelt. Nu känns den lite passé för mig eftersom jag just har lämnat lärarbanan.

4. I vilken genre skriver du?
Vanlig hederlig skönlitteratur. Om det finns någon annan titel på det jag skriver lär jag väl få veta det sedan.

5. I vilken genre önskade du att du kunde skriva?
Vanlig hederlig skönlitteratur.


6. Vilken är din svenska favoritförfattare?
Hmmm. Ska jag komma ihåg alla nu? Har alltid älskat Johanna Nilssons böcker då de alltid verkar tala direkt till mig. Jag är ju ingen deckarfantast men Mari Jungstedt lyckas få mig att vända blad hela tiden.

Storgillade Anna-Karin Palms Målarens dotter. Trogna läsare av bloggen förstår förstås att Denise Rudberg ligger på min lista, älskar hur hon bjuder på glamour och relationstrassel förpackat till schysst underhållning. Barbara Voors skriver också böcker som fastnar hos mig. Känns som att jag missar någon här. Sandra Gustafssons Maskrosungen. Fast nu snöar jag in på böcker jag gillar men det går väl hand i hand kan man säga...

7. Vilken är din icke-svenska favoritförfattare?
Uh uh. Nu kommer det aldrig ta stopp.... Anita Shreve, Alice Sebold, Audrey Niffenegger, Margaret Atwood, F. Scott Fitzgerald (the Great Gatsby), Douglas Kennedy, Jane Austen, Chitra Banerjee Divakaruni, Nick Hornby, Douglas Coupland, Marian Keyes och Maeve Binchy. Jennifer Lauck, Herman Melville, särskilt hans "Bartleby the Scrivener", John Steinbeck, Willa Cather... Glömmer förstås massor här med.


8. Vilken är din skämsförfattare (dvs en författare vars böcker du skäms lite för att du gillar)?
Efter att ha börjat försöka tota ihop en bok kan jag inte skämmas för någon som har lyckats bli utgiven. Det är en bedrift och det där "kan hon så kan jag" - det är B.S..... Men lite pinsamt känns det ibland med Maeve Binchy i bokhyllan, det känns som att jag är lite för ung för att ha hennes böcker... Men jag gillar stämningen i hennes romaner även om det blir lite tjatigt med de irländska byarna efter ett tag...


9. Vilken genre läser du helst?
Har lite svårt för fack sådär. Jag gillar bra böcker och vad som är bra varierar med mitt humör. Men mer skönlitteratur än facklitteratur, helt klart.

10. Vilken författare skulle du helst vilja träffa?
Just nu - Denise R. Hur går det med den där vinaren? ;)

11. Vem skulle du helst vilja skrev en blurb på din bok?
Ellen Key. Vilket ju inte går så jag kan nöja mig med Margaret Atwood. Eller varför inte Madonna? Äsch. Vem som helst bara jag får till en bok som någon vill ge ut. Jag är inte kinkig.

8 kommentarer:

www.malinrocaahlgren.com sa...

hej Pernilla. har du vågat lämna ut din halvklara bok för läsning än? (av nån vän menar jag) Lycka till

Pernilla sa...

Halvklara?!!! Eh... Man kan säga att jag kom av mig ett tag. Men nu har jag fått loss lite tid i livet och ska ta tag i det under de närmsta veckorna. Och nix, ej visat för ngn än. För lite och för tidigt.

Perny sa...

Oj, jag ser att jag är utmanad :)

Då blir det till att svara på alla frågor i morgon. Du är inte kinkig säger du :) då är vi nog ungefär i samma position :D

m family goes västerut sa...

Glad att du inte utmanade mig. Jag kan ingen författare förutom Astrid Lindgren, Jesper Juul och så de bakom BAMSE-historierna (som jag inte vet namnet på men läser varje kväll).

Men ändå har jag två böcker på skiss-stadiet. Den ena fick sin titel ikväll. Av lillebror.

Kram!

Pernilla sa...

Perny, det låter bra det - att vi går in under samma kategori. Ska bli kul att läsa dina svar!

Linda - då hade du tur då! Jag var nära att utmana dig men blev avbruten i mitt länkande av en make i nöd. :)

Anonym sa...

En sak som vaknar mitt i natten... Hi hi, vi läser samma skrivarkurs ser jag :).

Pernilla sa...

Spännande! Jag såg ingen Tant Brun i deltagarlistan. ;)

Unknown sa...

Halvklara?!!! Eh... Man kan säga att jag kom av mig ett tag. Men nu har jag fått loss lite tid i livet och ska ta tag i det under de närmsta veckorna. Och nix, ej visat för ngn än. För lite och för tidigt.
شركة عزل اسطح بالرياض
شركة عزل خزانات بالرياض

شركة تنظيف فلل بجدة
شركة كشف تسربات المياه بالدمام
شركة تنظيف موكيت بالدمام
اضغط هنا
اضغط هنا
اضغط هنا
اضغط هنا
اضغط هنا
شركات تنظيف خزانات بالدمام
شركة كشف تسرب المياه بمكة
شركة عزل اسطح بجدة
اسعار ايجار السيارات فى مصر
شركة تسليك مجارى بمكة
اضغط هنا
اضغط هنا