tisdag 30 december 2008

Desserttips!


Här är bästa nyårsdesserten! Den är otroligt god!!! Inte så nyttig. Men god. Lite meckig att göra men so worth it! Receptet hittar du hos arla.se men det är segare än segaste julknäcken att komma in där så här får du det serverat:

Ingredienser:
8 bitar
300 g mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao
Fyllning:
3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 äggulor
2 msk citruslikör, t ex Cointreau
Garnering:
2-3 passionsfrukter

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.

Låt kakan kallna och skär loss den från formen. Diska och torka formen och lägg ner kakan igen. Vispa grädden.
Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp äggulorna i en stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner likören och sist grädden. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim. Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet. Häll det över moussen. Låt tårtan stå framme ca 30 min före serveringen.

Jag mumsar på den här imorgon kväll!

6 kommentarer:

Olivia sa...

Åååh ja den är så god! Gjorde den på Lucas kalas, tänk att du missade det! ;-)
Jag tipsade faktiskt Anna-Karin om den igår hihi.
God fortsättning och KRAM!

Pernilla sa...

aha, var det DU som tipsade henne om den. Såg det i hennes blogg, att hon hade fått tips om den. Den är super! Attans att jag missade dopet!

Anonym sa...

Den är jättegod, fast jag som inte är ett fan av vit choklad har gjort den på mörk o det blir bra det med. Dessutom är den kanon för den funkar för glutenintoleranta.

Pernilla sa...

Se där -ytterligare en fördel med den. Kul att den fungerar även med mörk choklad!

FRIDA sa...

Hej!

Nu har du fått några tips på lära-känna-varandra-lekar!


Kram Frida

annannadesign sa...

Min är färdigbakt och väntar på att svalna. Synd att jag inte läste tipset om mörk choklad innan, för jag är inte så förtjust i vit choklad. Men det är ju bra att veta till en annan gång! Och ihop med grädde och andra nyttigheter går det nog bra;)

Kram!