fredag 23 januari 2009

Vanliga lärartyper - tio i topp:

Utan speciell rangordning kommer här listan över lärartyperna som verkar finnas på alla skolor....

10: Lärare som suckar över hur mycket de har att göra och beklagar sig högt och ljudligt för alla som (inte) lyssnar. Att arbetsbördan beror på deras egen sunkiga planering glömmer de... Det kanske inte är nödvändigt att ösa ut prov som ingen ändå pluggar till...

9: Lärare som absolut inte kan tänka sig att jobba kvällstid men inte heller kan hitta någon som helst lucka i sitt schema för att samarbeta. De har ju ett liiiiiv.


8: Lärare som inget hellre vill än att jobba kvällstid och sena eftermiddagar - det handlar ju ändå om eleeeeverna.


7: Lärare som tycker att skolans viktigaste uppgift är att se till att elever inte har mössor på sig inomhus. För det är ju den viktigaste kunskapen man behöver ha med sig senare i livet.


6: Lärare som tycker att just deras ämne är det mest betungande och det således är mest synd om dem.

5: Lärare som tycker att andras ämnen är hur enkla som helst och att dessa lärare inte borde klaga över något. Hänger ofta ihop med lärartyp nummer 6.


4: Lärare som är kompis med eleverna och ibland glömmer bort att de faktiskt har ett jobb att sköta då de oftast hänger runt eleverna och flamsar.

3: Lärare som det är såååå synd om eftersom hans eller hennes barn alltid är sjuka. Eller lite trötta. Eller bara allmänt lata. Hur som helst kan de inte vara på jobbet flera gånger i månaden pga dessa barn. Eller är det tack vare dessa barn? I vilket fall så bryr sig inte läraren, det är alltid någon annan som tar hand om hans eller hennes lektioner och gladast är han eller hon för det.

2: Läraren som älskar att göra upp ordningsregler för eleverna och övriga lärare. Det ska rastvaktas, passas, skickas hem röklappar och ringas hem om minsta detalj. Allt ska ske utöver allt annat lärarna ska göra. Det är ju ändå människor vi jobbar med och vi måste ta vårt ansvar.

1: Läraren som inte har något eget liv och som använder sin arbetsdag till att trötta ut andra lärare- och elevers öron med sina oändliga utläggningar om ditt och datt.

Så... Vilken lärartyp är jag då? ;)

3 kommentarer:

  1. Ja, vilken lärartyp är du då? :)

    SvaraRadera
  2. Ja säg det. Jag är ju den ultimata... Såklart. ;) Jag är i alla fall inte den som älskar att rastvakta. Jag är den som tycker att det är bra när man VET agendan för konferenserna på eftermiddagen så att vi inte slösar med varandras tid. Och jag är en sådan som faktiskt inte tycker att det där med huvudbonad är det vi bör lägga fokus på. Jag är den som brukar få bra kontakt med eleverna. De brukar gilla mitt sinne för ordning... För de har inte riktigt den genen själva. Och jag är den som HATAR att vikariera för den i arbetslaget som vabbar. Igen. Jag vill fan ha koll på min tid. It's all about control and I want lots of it... :)

    SvaraRadera
  3. Tack, har ju varit lärare själv i iaf ett år och känner igen en del. Trodde det var all aboat money:)

    SvaraRadera