Jag är en 36-årig tvåbarnsmamma som älskar att skriva. Jag drömmer om att skriva (ge ut) en roman. Jag är gift med världens bästa och vi har två döttrar som här i bloggen kallas Lilla och Stora E. De är fyra respektive sju år. Kontakt: skrivarmamma@gmail.com
Det viktigaste med en blogg är... (fler svar möjliga)
Är du som besöker Skrivarmamma...
Civilstånd?
Och nu vill jag veta hur gammal du är!
Om du ska koka vatten i vattenkokaren och den har vatten från igår i sig så
Mina mål för våren 2008:
Sluta dricka coca-cola. Status: Hade visst slutat men har i viss mån fått återfall. Lovar bot och bättring. Köpa tomt. Status: Plötsligt händer det. Se husbyggarbloggen. Gå ner 5 kilo. Gick ner 3 eller så. Åkte till Spanien. Har inte hämtat mig sedan dess. Men jag tar nya tag! Ta 22,5 poäng. Check! Fixa ett nytt jobb. Check!
Vilken kulör av följande tycker du är snyggast på en träfasad?
HEJ!!! Jag skrattar MED dig inte ÅT dig : ) GODA nyheter: det finns hjälp att få!!! Ett gammalt hederligt boktips måste ju vara bästa boten på ditt problem: http://www.librarything.com/work/1422866
Jag lovar, det är mitt i prick för ditt äggproblem - hade jag hittat boken på adlibris hade jag sett till att presenta den till dig, den finns på pocket och jag har nyligen köpt den till en kompis (så du är inte ensam...). Ge alltså inte upp äggkokningen än - men ett tips är att försöka träna i smyg! Då behöver du aldrig vara utan kokta ägg, men när din käre man är hemma fortsätter du vara "hjälplös" och han får känna sig som en oumbärlig familjeförsörjare (Anna Anka har visst gjort intryck på mig...)! Win-win för alla parter - kan det bli bättre? Lycka till med äggen och rapportera gärna dina kommande framsteg! kram Carolina PS. måste erkänna att det var ett ganska otippat avslöjande, den här svaga punkten - men alla har vi nåt, och ska man välja svagheter finns det ju värre saker... : )
Ägg är en sak, men ris kokar jag så här: Dubbla mängden vatten som ris. Om det är jasmin eller basmati, skölj riset först. (I samma kastrull, håll inte på med silar som allt ändå fastnar i.)Lite salt, på med lock och högsta värmen. Direkt när det kokar upp STÄNGER DU AV PLATTAN HELT, rör om och lägger tillbaka locket. Låt kastrullen stå kvar på plattan och det är lagom klart till ni ska äta, ca 20 min. Jag gör så här varje gång och vågar vara ute och leka med barnen medan middagen blir klar. Kombinera gärna med proteiner lagade i ugn, så har du minimal passning. Husmors-Åsa
Jag tyckte också att det var svårt att veta hur länge man ska koka ägg förut. Men sen fick jag en äggtimer av min mamma http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=54324101 det ser ut som ett ägg med en graderad skala på. Jag äter helst hårdkokta ägg då ska hela "ägget" byta färg. Sen får man lägga på någon minut om dom riktiga äggen är mycket större än timern. Jag tycker numera att timern är ovärderlig! Annars får väl helt enkelt maken koka ägg :)
Moha ha ha ha. Jag "putsade" lite under sommaren. Och hösten. Och vintern. Och äntligen skickade jag in. Sista veckan i mars / första i april anföll jag förlagen. Nu väntar jag på alla nej tack.
24 maj 2010: Utlåtande från lektör. Jag ska använda mig av bra feedback och putsa lite på manuset under sommaren.
9 maj 2010: Skickar till lektör.
9 maj 2010: 73 622
8 maj 2010: 72 345
6 maj 2010: 70 088
6 maj 2010: 68 623
5 maj 2010: 67 328
4 maj 2010: 67 150
24 april 2010: 66 288
23 april 2010: 63 272
21 april 2010: 62 733
20 april 2010: 62 701
18 april 2010: 62 686
17 april 2010: 62 736
7 april 2010: 62 477
6 & 7 april 2010: 61 238
5 april 2010: 57 594
4 april 2010: 56 590
3 april 2010: 53 301
16 mars 2010: 47 874
14 mars 2010: 47 393
9 mars 2010: 46 235
3 mars 2010: 46 468
2 mars 2010: 45 255
1 mars 2010: 44 063
28 februari 2010: 42 808
26 februari 2010: 40 033
25 februari 2010: 40 022
24 februari 2010: 38 044
24 februari 2010: 37 699
23 februari 2010: 35 220
22 februari 2010: 32 737
31 januari 2010: 32 097
30 januari 2010: 30 861
27 januari 2010: 30 539
5 januari 2010: 30 298
4 januari 2010: 30 091
4 januari 2010: 28 936
2 januari 2010: 28 053
1 januari 2010: 26 306
30 december 2009: 24 998
30 december 2009: 23 476
29 december 2009: 22 939
29 december 2009: 22 709
28 december 2009: 22 426
27 december 2009: 21 655
25 december 2009: 20 815
23 november 2009: 18 355
4 september 2009: 12 612
30 sept 2008: 12064
21 sept 2008: 10679
20 sept 2008: 10220
18 sept 2008: 9962
16 sept 2008: 9387
15 sept 2008: 8217
Knuff.se
Utmärkelse
Tack fina Sandra på Talludden! Klicka på bilden så kommer du till Talludden.
Just nu läser jag:
Revolutionary Road av Richard Yates
Klicka här om du vill veta när jag uppdaterar!
Pernys motivering:
Vi är lika gamla, vi har lika många barn och vi delar dröm. Inte konstigt att jag känner mig inspirerad, rycks med och skrattar igenkännande när jag läser denna blogg. Tack du skrivande mamma som jag ser fram emot att läsa publicerad någon dag.
4 kommentarer:
HEJ!!!
Jag skrattar MED dig inte ÅT dig : )
GODA nyheter: det finns hjälp att få!!! Ett gammalt hederligt boktips måste ju vara bästa boten på ditt problem:
http://www.librarything.com/work/1422866
Jag lovar, det är mitt i prick för ditt äggproblem - hade jag hittat boken på adlibris hade jag sett till att presenta den till dig, den finns på pocket och jag har nyligen köpt den till en kompis (så du är inte ensam...). Ge alltså inte upp äggkokningen än - men ett tips är att försöka träna i smyg! Då behöver du aldrig vara utan kokta ägg, men när din käre man är hemma fortsätter du vara "hjälplös" och han får känna sig som en oumbärlig familjeförsörjare (Anna Anka har visst gjort intryck på mig...)! Win-win för alla parter - kan det bli bättre? Lycka till med äggen och rapportera gärna dina kommande framsteg!
kram
Carolina
PS. måste erkänna att det var ett ganska otippat avslöjande, den här svaga punkten - men alla har vi nåt, och ska man välja svagheter finns det ju värre saker... : )
Ägg är en sak, men ris kokar jag så här: Dubbla mängden vatten som ris. Om det är jasmin eller basmati, skölj riset först. (I samma kastrull, håll inte på med silar som allt ändå fastnar i.)Lite salt, på med lock och högsta värmen. Direkt när det kokar upp STÄNGER DU AV PLATTAN HELT, rör om och lägger tillbaka locket. Låt kastrullen stå kvar på plattan och det är lagom klart till ni ska äta, ca 20 min. Jag gör så här varje gång och vågar vara ute och leka med barnen medan middagen blir klar. Kombinera gärna med proteiner lagade i ugn, så har du minimal passning.
Husmors-Åsa
Jag tyckte också att det var svårt att veta hur länge man ska koka ägg förut. Men sen fick jag en äggtimer av min mamma http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=54324101 det ser ut som ett ägg med en graderad skala på. Jag äter helst hårdkokta ägg då ska hela "ägget" byta färg. Sen får man lägga på någon minut om dom riktiga äggen är mycket större än timern. Jag tycker numera att timern är ovärderlig! Annars får väl helt enkelt maken koka ägg :)
Håller med Pia-Karin! Vi hade också en sån och den var jättebra! M
Skicka en kommentar