måndag 9 augusti 2010

Dagen... PUST

Jag är själv med barnen. Jag är själv med barnen. Om ni inte läste ordentligt - JAG ÄR SJÄLV MED BARNEN.

Det började så bra. Skjutsade maken till Grindabåten vid Grand Hotel, sedan frukostfikade vi i Gamla Stan och gick till Livrustkammaren och lekte bort två timmar. Sedan lunch på Kulturhuset och inköp av stövlar på Stadium till Lilla E som vips har vuxit två skostorlekar... Sedan åkte vi från stan, på väg hem köpte vi jord och sedan handlade vi mat på Ica.

Upp till Ica gick allt strålande, vi hade en riktigt trevlig dag. Där sa kassörskan till Lilla E att hon inte fick leka med en grind vid kassan. Jag hade redan sagt till men det hjälpte föga. Och då drog hon igång. Hon grät. När jag betalade, när jag packade, hela vägen till bilen och hela vägen hem. Grät, grät, grät.

Vi kom hem och stötte på våra gamla grannar. Stod en stund och pratade och Lilla E tinade upp och berättade om Livrustkammaren. Tills hon trampade, och PETADE i hundbajs. Då grät hon igen. In i huset och igång med sanering.

Så gick de till granntjejen och lekte. Så kom Lilla E hem för att byta till vinterskor. Jag sa nej. Då satte hon igång igen. Grät, grät, grät. Kastade saker på mig. Då blev jag arg. Och skrek. Och gjorde klart att hon inte fick gå till kompisen förrän hon var lugn. Det tog ungefär 30-40 minuter.

Så gick det bra. Tills vi hade ätit mat och de smet ut och lekte i lekstugan medan jag diskade. Och så ville grannen leka igen. Jag hade sagt att vi skulle gå in och bada men gav med mig. En liten stund fick de leka. En liten stund. När jag sa till att de skulle in så satte hon sig och.... Ja. Grät, grät och grät.

I badkaret fortsatte hon att gråta. Men plötsligt tog gråten slut. Plötsligt lekte hon och var glad. När jag läste saga gosade hon in sig hos mig. När jag sa godnatt fick jag hårda kramar och en blöt puss lite ovanför bysten. "Jag vill pussa ditt hjärta". "Förlåt mamma, jag älskar dig."

Nu har jag talat om för mina älskade barn att de inte får störa mig, jag ska jobba med min bok. (De är väl omstoppade och har Astrid Lindgren som läser Madicken för full volym). Det lär ju fungera, de gör precis som jag säger.

0 kommentarer: