fredag 25 februari 2011

Disneyland Paris?

Har någon varit där? Åsikter tack!

Exempel på saker jag funderar över:
Är det värt alla tusenlappar att bo vid parken eller kan man lika gärna bo i Paris och åka ut varje dag? Jag tror att mina barn skulle ÄLSKA att bo i något jättekomplex vid parken, med pool och disneyfigurer en masse men inte jag... Å andra sidan. Vem är en sådan resa till för...?

Hur många dagar behöver man för att känna sig nöjd?

När är bäst att åka?

Hmmm. Vad mer?

11 kommentarer:

Hanna sa...

Grannen var där i somras och sa att det var alldeles för långa köer. Man hann inte med att åka och då blir ju priset skyhögt. Lågsäsong är nog bästa tipset.

Skatan sa...

Säger detsamma! Lågsäsong. För 15 år sedan var jag där. Tror det var i mitten av april. Våren hade kommit till Paris och det var lagom varmt. Det innebar ändå i snitt en timmes väntan på varje aktivitet. En dag räckte för oss, men vi var äldre...

Johanna Wistrand sa...

Jag har varit där 1 gång, sonen två gånger (jag vägrade följa med andra gången men så avskyr jag nöjesfält, går aldrig på Liseberg). Dock måste jag säga att det var rätt spektakulära roliga grejer där. Men var beredd på att att det fins ett stånd med prylar de vill prångla var femte meter. PEngarna rinner iväg. Och man får typ inte ha matsäck med sig, allt måste köpas där, svindyrt. Ätandet kan gå på en tusenlapp (minst, kanske)per dag för hela familjen, inkl det man dricker när det är varmt.Och undvik den helvetiska bergochdalbanan man åker i total mörker, du kan få hjärtslag...vuxna män gråter och ropar efter mamma är de åker den...
Det gick fort att åka in från Paris, vad jag minns. Det är fruktansvärt plastigt och Disneyaktigt allt, inte Skara sommarland direkt (som känns som ett naturreservat i jämförelse). Jag tycker ändå att det var mnnesvärt på sitt sätt p g a alla häftiga grejer. MAn kan få en överdos av att bo utanför, å andra sidan kanske lika bra att satsa fullt ut när man ändå är där? PErsonigen tycker jag Skara somarland ändå var tio gånger bättre, där man får en skrinda att dra med sin matsäck, med alla vattenlekar etc. Men ni kanske redan har varit där?

Me and my love sa...

Har varit där och även som vuxen blir man helt galen när man kommer dit. Man måste ha några dagar påsig i parken för att hinna med allt och framför allt smälta alla intryck. Jag föredrar att bo nära parken men det är bara för att jag inte är så förtjust i själva Paris.
Helt klart MÅSTE ni åka dit!!!!
// Åsa

/nina sa...

Vi bodde på Explorer´s, ett hotell med matarbuss var 20 minut till parken, men liite längre bort än resten och därmed billigare. Pool vilket var super när man inte orkade mer och tog en paus. Hotellen som "hör" till Disneyland och kör disneyfrukost etc är SVINDYRA och det är tvecksamt om det är värt det. Maten är skitdyr överallt och man får inte ha picknick med sig vilket är helt absurt. Jag skulle skylla på sjukdom och släpa med mig diverse mat ändå. Det finns massor med restauranger utanför parkerna men dom är också dyra så det är bara att bita ihop och betala... men ja, det är kul och spännande och värt det. Vi var där 3 dagar.

/nina sa...

en sak till; ni orkar inte åka in och ut från Paris. Man behöver ta ett break med såpass små barn som ni har, dom tröttnar. Vi var i parken vid öppningsdags, körde 4-5 timmar, åkte hem och badade och lunchade och sov och åkte tillbaks på sen em och var kvar till stängningsdags. Tricket då är att många småbarnsfamiljer är borta, vilket gör att barngrejerna bli mer tillgängliga.

Anonym sa...

Hej! Jag var där med mina barn var 5 och 6 år, de var alldeles för små! Jag skulle vänta några år. Dels var de för små för många attraktioner samt ville de bara köpa dyrt skit. Överallt såldes leksaker som var så mycket intressantare än attraktionerna. Det var som om köpjävulen satte klorna i barnen, jag har aldrig upplevt dem tidigare eller senare på det sättet. .. Vi åkte dit i okt typ en tisdag och köerna var som på Gröna Lund. Vi bodde på ett av hotellen som på nätet såg fint ut och jo det var helt ok förutom att det var så stooort. Det tog en halvtimme till receptionen och frukostmatsalen på Finlandsbåten var mysig i jämförelse. Mitt råd: vänta några år, bo i Paris och ta tunnelbanan ut och ät måltiderna på MC Donalds. .

Pernilla sa...

Tack hörni!!!
Lågsäsong, check! Jag HATAR högsäsong överallt.
Svindyrt, check! Det är ju så det är. Sjukt men men.
Men åldern då? Vilken är den optimala för ett besök?!

Anonym sa...

Vi var där nu i september (lagom varmt, lagom med folk) med vår sexåring och hela familjen ääälskade det. Såå dj-a dyrt blev det inte heller. Flyget med Ryan kostade 129 kr per väg, vi bodde på ett av temahotellen på matarbussavstånd (jättebra, boka via hotels.com!) för en dryg tusing per natt, och alla attraktioner ingår i inträdet. Sexåringen vågade inte åka alla attraktioner, men det gjorde ingenting eftersom det finns så mycket annat att uppleva. Om man bara har lite känsla för "the Disney magic" :)
För alla shoppingintresserade mammor finns dessutom en jätte-outlet en pendeltågsstation bort.

Pernilla sa...

Tack anonym. Whoever you are. ;)
Låter finemang. Ska jag bara övertala bossen och Stora E:s skola att vi visst behöver vara lediga när skolan pågår...

Malin sa...

Vi åkte dit för några år sedan i Juli med 4 barn. Vi valde att bo inne i Paris för vi ville se lite annat än bara Disneyland.

Det var minst en timmes kö till allt så efter ätande och alla toabesök så hann vi kanske åka 5-6 saker. Lite besvikelse blev det nog, men det finns mycket kul att se. Kan nog rekommendera att åka på lågsäsong även om köerna verkar vara långa då också. Tror att en dag i parken är för lite för att hinna med att uppleva allt.