tisdag 1 februari 2011

Je suis utmanande.

Jag blev ju utmanad. Av Denise. Jag skickar vidare till Amanda, Susanne och inte Malin PG eftersom hon har slutat blogga. Då får det bli Mona. Jag tror att hon har mycket att berätta. Om hon hinner.

Finns det något killnamn som du tycker är så trist och fult att du skulle skämmas för hans namn om han var din kille?
Nu brukar jag inte skämmas för folk jag tycker om och jag får hoppas att jag skulle tycka om någon som var min kille. Men namn som jag tycker är riktigt osexiga är Urban, Torbjörn, Gunnar och Ove. Och Ove tyckte jag var osexigt redan innan Solsidan men man kan ju lugnt säga att programmet inte direkt har höjt Oves status hos mig.

Om du fick välja ett enda av dina ex att tillbringa ytterligare en natt tillsammans med, vem skulle du då välja?
Hmmm. Jag är ju gift. Men om vi för en liten stund leker att jag inte var det och så låtsas vi att min man inte läser min blogg så säger jag B i U.S.A. High school romance 1992. Det blev aldrig en natt för oss och det kanske hade varit trevligt med en sådan. Man vet inte. Han är numera också gift, för andra gången, och har barn så det är verkligen inte aktuellt. Detta var alltså en helt hypotetisk fråga med ett lika hypotetiskt svar. Are we clear on that?

Finns det någon dialekt som du tycker är så ful och osexig att du skulle ha svårt för att inleda ett förhållande med en kille med denna dialekt?
Förlåt mina skånska vänner men ja det finns det. Skånska är inte jättesexigt.

Om du var tvungen att välja mellan att aldrig mer i ditt liv få använda någon typ utav smink eller att aldrig mer få läsa en bok, vad skulle du då välja?
Min persikohy klarar sig finemang utan kladd. Värre med ögofransarna utan mascara men det kan jag leva med. Men Pernilla utan böcker... eh? Det fungerar liksom inte. Maken skulle kanske bli lycklig då jag dräller dem omkring hela mig och han inte direkt delar intresset men sorry. Böckerna blir kvar! Men hudkräm räknas väl inte som smink? För då börjar det bli olustigt svårt att välja. Jag är extremt torr.

Om du var sommarpratare i P1 och skulle berätta en lustig historia hämtad ur ditt liv, vad skulle du då berätta?
Sist jag lyssnade på Sommar i P1 var det få lustiga historier. Jag skulle inte vilja bryta trenden, det är jag alldeles för försiktig för.

Om du inte får nämna en kändis, vem är då världens snyggaste kille?
Han som sitter mittemot och jobbar på sin dator. (Ja men seriöst. Jag kan ju inte dra in andra män i den här förbannade utmaningen hela tiden!)

Vet du vad din mormors mamma och din farmors mamma jobbade med?
Nix. De var nog hemmafruar och tog hand om alla sina barn. Farmors mamma dog ung, det vet jag i alla fall.

Skulle du våga sätta 100.000 kronor på att du utifrån ett klassfoto kan nämna både för- och efternamn på alla klasskompisar från mellanstadiet?
Ha ha ha! Inte en suck. Eller...? Jag bytte dessutom klass efter femman så hur ska jag tänka då? Måste jag köra båda klasserna?

Nämn något som du gjort och ser tillbaka på och tänker ”Hur kunde jag vara så jävla dum!?
Fan vad jag är tråkig. Jag gör inte dumma saker. Har aldrig gjort. Det enda jag kommer på just nu är när jag var utbytesstudent i U.S.A. och åkte med min kompis familj hem från en nyårsfest vi hade varit på. Det fanns fyra körkort i den familjen men den enda som fick köra var den grekiska fadern. Modern och döttrarna var totalt förtryckta. Den som hade druckit mest under kvällen var fadern. Som alltså körde oss hem. Mental note to self: Börja göra dumma saker. Livet är för kort för att vara så förbannat ordentlig.

Finns det något yrke som nästan automatiskt gör även den torraste kille lite mer spännande och intressant?
Författare. (How surprising).
Någon som är driven och engagerad i det han eller hon (gäller båda könen tycker jag) gör, gärna i egna företag eller projekt / idéer.

Villa, hund och Volvo eller lägenhet i city, utekvällar och cykel. Vilket tror du stämmer bäst överens på ditt liv om fem år?
Det första. Om det andra gäller så har något gått fel. Jag ser mig inte i city förrän kanske runt 50 när barnen flyttat hemifrån och vi är trötta på grillhysteri och trappor. Då ska jag bo på krypavstånd från kultur, krogar och bio. Men inte innan. Fast jag vill gärna ha lite utekvällar. Och ingen hund. Som vanligt passar inte givna alternativ mig. Jag vill bestämma själv.

Om alla dina tidigare pojkvänner skulle sätta sig i ett rum och komma överens om din absolut sämsta egenskap, vad tror du då dom skulle komma fram till?
Alla mina tidigare pojkvänner? Min man och jag har varit ihop i 18 år. Say no more. De som fanns innan tyckte nog mest att jag var underbar för de hann inte uppleva mig så länge. Den här stackars mannen jag har däremot... Han har nog en hel del att säga. Det här citatet från en bilsemester på Irland säger väl allt: "Är Pernilla trött, hungrig och kissnödig nu?"

Om du var tvungen att byta hem med någon av dina tjejkompisar, vems hem skulle du då föredra?
Esthers. I Spanien. Fast nu har hon flyttat till hus, bodde förut i en supermysig lägenhet mitt i gamla stan i Girona, med en medeltidsmur rakt genom vardagsrummet. Fast jag har en känsla av att huset slår alla rekord så det går nog bra det med. Har hört talas om många rum och vacker utsikt men ändå nära stan. Shit, måste nog boka en resa och kolla in det här!

Skulle också kunna tänka mig Ann i San Francisco. Har inte koll på hur hennes lägenhet ser ut men det är location som gäller.

Vad är det absolut konstigaste stället du har varit tvungen att kissa på?
I en rysk vaktkur i det just öppnade Estland. Med lergolv. Och hål ner i jorden.
Fast ärligt talat. Är det inte väldigt konstigt att sitta på ett flygplan och kissa? Hej Frankrike, här uppe sitter jag och kissar...

Vem av tjejerna i rummet skulle med störst sannolikhet kunna tänkas bli statsminister?
He he. Det blir ju jag. De andra sover. Så styr man inte ett land.

4 kommentarer:

Simona sa...

Hah hah! Vilka bra svar!

Men du, måste man skicka vidare utmaningen? Jag har redan tagit envåldsbeslutet att awards som kommer till min blogg stannar där.
Kanske gör likadant med utamningar.

Anonym sa...

Hahaha! Underbart!

Sofia

MonasUniversum sa...

Nämen vad kul! Men du, kan jag få göra det här i helgen?

Pernilla sa...

Darling, när du vill. Anytime.

Simona, måste måste man väl inte.

Sofia. :)