torsdag 17 september 2009

Ankinfluensan

Jag vet att "alla andra" bloggar om denna kvinna just nu och att man nästan börjar bli mättad men jag kan inte låta bli... Det är helt otroligt vad hon upprör. Helt förståeligt. Hon skriver själv på Newsmill och det är fjärde gången jag läser hennes artikel idag. Jag kan bara inte låta bli. Hon är så motsägelsefull och osammanhängande och hon borde tas upp som "hur man inte skriver en artikel" på landets alla journalisthögskolor. Var är poängen?

Hur som helst. Jag blir upprörd över varenda stycke i hennes text men som pedagog och tjejmamma blir jag nog mest upprörd över följande:

"Sånt förstår amerikanska kvinnor. Här håller inte mammorna på och tjatar på sina döttrar om utbildning och om att gå till college, utan om att hitta en idrottskille eller en kändis! Är det inte underbart?"

Eh. Jo. Jag vill JÄTTEGÄRNA att mina döttrar skippar utbildning och lever på sina eventuella män. Jag vill jättegärna att de inte kan ta vara på sig själva och helt plötsligt kan bli utslängda och utbytta. Jättegärna. Hur jävla korkad får man bli?

Men det klart. Vad kan man förvänta sig av någon som suger av sin man på beställning varje morgon och ändå hävdar att hon inte är prostituerad? Speciellt när hon några stycken längre ner skriver:

"Så fort en kvinna gifter sig med en äldre man heter det att hon är en prostituerad. Men ingen säger något om Demi Moore och Madonnas unga killar. Kan någon förklara vad det är för skillnad mellan mig och Ashton Kutcher? Om du går in i en hundaffär, köper du då en gammal hund eller en söt valp?"

Precis Anna. Köper en söt valp. Köper.

För mig och mina döttrar blir du aldrig en förebild. Hur gärna du än vill.

10 kommentarer:

Lilla O sa...

Ankinfluensa. Klockrent!

Mia, Businessmorsan sa...

Sicken bimbo! Och det roliga (tragiska) är att hon inte ens är ironisk - utan verkar MENA vad hon skriver.

Frågan är om hon heller är särskilt intresserad av blöjbyten? Undrar vem som skulle ta den biten i förhållandet Anna-Paul Anka...??

USA är i vissa sammanhang ett u-land. Men det förstår nog inte Anna Anka...

Simona sa...

Men, vilken kontaktskapare hon är! Stod på gymmet igår. Två upprörda instruktörer diskuterar Ankan. Den ena - vältränad man - var så upprörd att han nästan väste. Jag gled in, pratade lite och plötsligt stod vi där och jiddrade som om vi känt varandra hur länge som helst. Jag. Och en av de Coola på gymmet. Sedär.
p.s han tyckte att Ankan var rubbad. Kändes skönt att höra det från en man. Svenska män regerar.
Puss

Pernilla sa...

He he. Klart den coola pratar med dig. Du är ju cool. :) Det är roligt hur hon engagerar!

Mia, jag gissar att hon inte har bytt så många blöjor hon heller. HOn har ju så många på sin lönelista så hon har säkert en blöjbyterska också...

Simona sa...

Hah hah haaaa haaaaa! Nu har jag läst artikeln. Äntligen! Nu VET vi hur vi ska lösa alla världsproblem. Hah hah haaaaa. Jag KAN inte bli upprörd, inte ens om jag försöker. Måste nog gå ut och anställa lite illegala mexikaner.

Pernilla sa...

Sa ju att du är cool. Jag är lite mer... kanske italiensk? i mitt temperament och upprörs så lätt. :)

Isa sa...

Jag skriver under på precis allt du skriver. Människan är helt sjuk och jag orkar inte ens se hennes tärda uppsyn, utstickande ryggrad eller höra meningars vars innehåll sträcker sig till hälften svordomar, resten skit..

Ändå kan jag inte låta bli att titta, längtar reda till nästa avsnitt, haha.

Trevlig helg!

Jennica... sa...

Hahaha!! Åhh, vad jag skrattade! Läste högt för min sambo! Själv tycker jag också att Ankan är högst irriterande, men det som slog mig mest när jag läste var hur bra du skriver! Suveränt!

Ha en riktigt skön helg!

Mia, Businessmorsan sa...

Hahaa... såg ni den här:

http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/anna-anka-inte-valkommen-till-kd-1.955820

Anna Anka vill vara ett föredöme för svenska kvinnor. Anna Anka vill engagera sig politiskt - även i Sverige. Men i Sverige ser man inte AA som ett föredöme. Och man vill inte ha henne i politiken. Är det hon som vuxit ur Sverige (som hon tyckte), eller är det vi som faktiskt är litet större än hon...?!

Hon är inte välkommen hos KDs kvinnoförbund. Tror inte hon skulle vara det hos Feministiskt Initiativ heller. Och knappast någon annan stans heller...

Vad tror ni??

PS - egentligen skulle man inte lägga så mycket kraft på den här kvinnan... DS

Pernilla sa...

Jennica vad du är gullig. Tack.

Och jag håller med er, inte borde man lägga energi på henne men jag längtar också till nästa avsnitt... Som en vän skrev på FB "det är som en bilolycka, man borde titta bort men man kan liksom inte låta bli att kika..."