onsdag 23 september 2009

Det där gick ju bra...

Det var f*n sista gången jag försökte koka ägg.4 kommentarer:

Carolina sa...

HEJ!!!
Jag skrattar MED dig inte ÅT dig : )
GODA nyheter: det finns hjälp att få!!! Ett gammalt hederligt boktips måste ju vara bästa boten på ditt problem:
http://www.librarything.com/work/1422866

Jag lovar, det är mitt i prick för ditt äggproblem - hade jag hittat boken på adlibris hade jag sett till att presenta den till dig, den finns på pocket och jag har nyligen köpt den till en kompis (så du är inte ensam...). Ge alltså inte upp äggkokningen än - men ett tips är att försöka träna i smyg! Då behöver du aldrig vara utan kokta ägg, men när din käre man är hemma fortsätter du vara "hjälplös" och han får känna sig som en oumbärlig familjeförsörjare (Anna Anka har visst gjort intryck på mig...)! Win-win för alla parter - kan det bli bättre? Lycka till med äggen och rapportera gärna dina kommande framsteg!
kram
Carolina
PS. måste erkänna att det var ett ganska otippat avslöjande, den här svaga punkten - men alla har vi nåt, och ska man välja svagheter finns det ju värre saker... : )

Åsa sa...

Ägg är en sak, men ris kokar jag så här: Dubbla mängden vatten som ris. Om det är jasmin eller basmati, skölj riset först. (I samma kastrull, håll inte på med silar som allt ändå fastnar i.)Lite salt, på med lock och högsta värmen. Direkt när det kokar upp STÄNGER DU AV PLATTAN HELT, rör om och lägger tillbaka locket. Låt kastrullen stå kvar på plattan och det är lagom klart till ni ska äta, ca 20 min. Jag gör så här varje gång och vågar vara ute och leka med barnen medan middagen blir klar. Kombinera gärna med proteiner lagade i ugn, så har du minimal passning.
Husmors-Åsa

Piakarin sa...

Jag tyckte också att det var svårt att veta hur länge man ska koka ägg förut. Men sen fick jag en äggtimer av min mamma http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=54324101 det ser ut som ett ägg med en graderad skala på. Jag äter helst hårdkokta ägg då ska hela "ägget" byta färg. Sen får man lägga på någon minut om dom riktiga äggen är mycket större än timern. Jag tycker numera att timern är ovärderlig! Annars får väl helt enkelt maken koka ägg :)

Millimu sa...

Håller med Pia-Karin! Vi hade också en sån och den var jättebra! M