onsdag 16 september 2009

Utmanad

Malin, denna avundsvärda kvinna som bor på min favoritkust i hela världen, har utmanat mig. Bäst att göra som hon säger.

1.Har du ett skrivarschema?
Nej. Jag har många planer på ett skrivarschema. T.ex. en kväll i veckan eller en kvart om dagen. Jag tror att boven i dramat är att jag faktiskt inte har bestämt mig ordentligt om hur jag ska få tid att skriva. Jag bara funderar ut olika lösningar och fastnar ändå vid Facebook på kvällen...

2. Får du inspiratonsbrist i bland eller aldrig, snarare tvärtom?
Det har inte hänt än. Mitt problem är tidsbrist.

3. Har du fler skrivprojekt på gång samtidigt?
Japp! Jag skriver på en roman men har två till som är påbörjade. Alla tre med helt olika teman och stilar. Har också en barnbok i gömmorna, ett samarbete med syrran.

4. Hur många "verk" har du fått klart och skickat in till något förlag?
Inget.

5. Hur många gånger har samma bok du skrivit blivit refuserad?
Jag och en studiekamrat skrev ihop en idé till en bok men gjorde inte boken. Skickade in bara idén men den refuserades av flertalet förlag. Vet inte hur många... Kanske hade det gått bättre om vi faktiskt hade gjort hela jobbet innan...

6. Får du dåligt samvete om du inte skrivit på några dagar?
Nej men jag känner alltid att jag vill mer än vad jag har möjlighet till.

7. Varför skriver du?
Vet inte. Jag tror att det handlar dels om detta att fly verkligheten och få bestämma en egen verklighet. Och så är jag väldigt väldigt intresserad av det odödliga i en bok. Om man har skrivit en bok så försvinner man inte. Det är så otroligt ballt.

8. Har du någonting publicerat som man kan få läsa?
En insändare i Okej cirka 1983...

Nu borde jag ju utmana fler författarwannabes men Malin tog ju de flesta. Jag gör såhär! Du som känner att du också borde svara på de här frågorna, gör det i mina kommentarer eller din egen blogg! Simona t.ex.... :)

1 kommentarer:

Simona sa...

Ah - en utmaning.
1.Nope, inget skrivarschema, får tvinga mig ta en paus ibland och slänga i barnen lite fiskpinnar.
2.Japp, med jämna mellanrum tryter inspirationen. Min inställning till det är att det är svackorna som skiljer agnar från författarvete. Det är i svackorna man inte får ge upp!
3.Nope. Bara ett i taget får plats i min begränsade hjärna.
4. Ett.
5.Jag tror att den korrekta termen är: oräkneliga. I alla fall fler gånger än jag kan räkna. Se punkten ovan om min hjärnkapacitet.
6. Har hittills inte gjort så långt uppehåll. Skrev mellan kaskadkräkningarna i julas...
7. Vet inte. När jag skriver äter jag åtminstone inte (inte helt sant, äter en skål majs medan jag skriver detta)
8. Inget av bestående värde. En enstaka artikel, någon bisarr krönika och enstaka recensioner. Men läs gärna på chicklithuset.se där jag skriver om Romance - "min" genre.

Kram!