onsdag 4 mars 2009

Dålig timing

Jag är väldigt glad att prinsessan har hittat sin prins men... eh... Sverige befinner sig i en lågkonjunktur och då ska man hiva ut runt 20 miljoner på ett bröllop?

Seriöst. Jag tycker att det är lite fel att göra det när folk varslas och företag går omkull. Kanske kunde 20 miljoner istället satsas på att rädda/skapa lite jobb? Och kom inte dragandes med att det är olika kassor, det är budgeterat osv. Statens pengar är statens pengar. Punkt. Visst, det krävs vakter och det är officiella människor från världens hörn som kommer osv osv men kanske kan man betala en del ur egen ficka, mr King? Speciellt eftersom Sverige ligger
135 miljarder under just nu...

Detta är bara min spontana reaktion. Som helt vanlig, okunglig och självförsörjande människa. Som visserligen fick mycket uppskattad ekonomisk hjälp till betalning av bröllop av föräldrar från båda sidor men det drabbade ju inte skattebetalarna direkt. Vad jag vet... :)

6 kommentarer:

Anonym sa...

20 mkr är inte särskilt mycket i statskassan. Det motsvarar drygt 2 kr per svensk medborgare. Jag lägger med varmt hjärta 2 kr av min skatt på ett prinsessbröllop - som kommer att generera massor av jobbtillfällen för många!

Pernilla sa...

Men när du lägger upp det på det viset så.... :) Jag håller med men menar ändå att det är lite dålig timing, det sticker lite i ögonen...

Anonym sa...

Neej, jag håller med Pernilla.

För, andra pappor betalar för sina döttrar och jag tycker att kungen ska göra det. Är man pappa så är man.

Skulle bli skitsur om mina föräldrar skulle stå och tigga pengar för att det blev så dyyyrt att bekosta bröllop.

Inte för att mina föräldrar skulle kommit på tanken att ge mig en spänn när jag gifte mig, men DET är en annan femma. Så att säga.

Anna-Karin sa...

Tycker det är fantastiskt att denna ickenyhet blir så uppblåst. Tänk vad det kommer skrivas om detta kommande år. Och det är inte bara i Sverige. I The Post (Zambias största tidning) var det en halvsida om det hela i förra veckan. Det stod om the princess and the gym owner ;-)

Anonym sa...

Jag gillar kungafamiljen och jag slutade bekymra mig för att det kostar pengar med en kungafamilj efter att jag fick förklarat för mig vad ett presidentval kostar. En kungafamilj är sååå mycket billigare bara för att vi slipper välja dem vart fjärde år. 2kr/pers låter som ett kap.

Annars kan jag väl tycka att bröllopet står kungafamiljen för, men om nu idrottsföreningar slipper stå för polisinsatser ska väl knappast kungahuset behöva betala för det heller, eller? Part of the job, liksom.

Anonym sa...

Bröllopet kommer med all säkerhet inbringa betydligt mer pengar än det kommer kosta. Från detaljhandeln (alla bröllops- relaterade minnessaker, presenter, bakelser etc), från hotellbranschen, resebranschen etc.För att inte tala om hur många som säkert kommer vilja gifta sig själva på grund av detta och de pengar som genereras av det. Det är också en enorm PR för Sverige och kommer locka hit turister från både när och fjärran.
Simona tyckte att kungen själv ska betala, som andra pappor gör. Nu är det ju så att det är vi/staten som betalar kungen så om han betalar är det ju ändå samma sak som att vi betalar.