torsdag 4 juni 2009

Aj löv FK

Jag vet att det är en förmån, jag vet att vi har det otroligt bra i Sverige men jag blir ändå rätt irriterad när jag nu går in på Försäkringskassan för att anmäla VAB för idag. Jag vet redan nu att jag är hemma imorgon med två sjuka barn. Maken ska jobba i Umeå. Jag vet också att man inte går på dagis med nygipsat ben, inte heller går man till dagis om det inte har gått 48 timmar sedan man spydde.

Jag försökte därför mig på att anmäla och begära ersättning även för morgondagen. Men se det går inte. Och nåde mig om jag försöker anmäla dagens VAB imorgon. Det går ju inte heller. Så istället för att ta hand om mina barn ska jag logga in, anmäla, begära, skriva under och spara. Får jag sitta ostörd tar det väl bara 10 minuter per gång men om jag är hemma och vabbar så brukar det inte direkt vara en lugn testund som jag har att dona med det där på...

Och VARFÖR kan inte uppgiften om vilken förskola ungen går på ligga kvar? Varför ska jag varje gång fylla i det och deras telefonnummer?! Hur svårt kan det vara att låta de uppgifterna ligga kvar, precis som uppgifterna om min arbetsgivare ligger kvar. Jag är inget datasnille (fick ju kicken från IT-bolaget remember) men det borde inte vara svårt att fixa!

Och jag vet. Lyxproblem. Men jag blir ändå irriterad! Får man bli det?

2 kommentarer:

Tina sa...

Men HEJ! Oj, vad det händer grejer här då! :P

För det första: GRATTIS till jobbet!! Kul för dig! :)

För det andra: Lilla stackars gumman!! Så duktig hon verkar ändå! :)
Det gör ont i mitt mammahjärta...

För det tredje: Så blev jag kräkt i nacken i början av veckan, mindre skoj! MEN, det kunde ju varit VÄRRE!

För det fjärde: Varför kan man inte anmäla VAB dagen efter? Som sagt, så har man tusen andra saker i huvet samma dag det blir sjukt!! Grr... jag missade det i tisdags.

För det femte: Krama tjejerna extra imorrn! Du har ett nytt jobb och ett sjukt grannt nytt hus! ..och säkert världens bästa man! ;)
Sen att Sverige är skitbra men att systemen inte alltid funkar som man vill...det får vi nog stå ut med.

KRAM

m family goes västerut sa...

Man far klaga, faktiskt. Det ar mycket man kan gora at servicen i Sverige marker man nar man kommer ut lite...
Kram pa dig!
Och forresten nade den som flyttar utomlands pa 2 ar, da kan man saga adjo till SGI, mammadagar och allt vad det heter, da ar man ju UTVANDRAD! Trots att man VET att det ar pa 2 ar. Suck.