tisdag 2 juni 2009

Det stora avslöjandet

Det var ju en vecka eller så sedan som jag sa att jag har saker att fira men inte sa vad. Alla detaljer var inte klara och alla berörda var inte informerade. Men nu så. Jag har fått nytt jobb. Igen.

För nyare bloggläsare kan jag snabbt resumera mitt senaste år såhär: Våren 2008 - mammaledig från jobbet som lärare med drömmar om nytt jobb, pluggade lite för att komma närmare det målet. Sommaren 2008 - fick jobb som konsult på ett stort IT-företag. Skulle jobba med kommunikation och utbildning. Kändes superkul.

Började där i oktober och alla som har läst någon liten tidning under hösten vet att det här var ungefär samtidigt som Finanskrisen drog igång stort. Det var inte bara nya jag som satt utan uppdrag och efter åtta veckor var det finito för mig på IT-företaget. Fick tillbringa december med att söka jobb, hade just gjort "go" för allt med husbygget, kändes lite sådär med eventuell arbetslöshet framför mig... Fick några jobb, nobbades ett. Alla var vikariat som lärare, det fanns inga fasta tjänster alls. Mitt gamla jobb var tillsatt. Fick i alla fall till slut möjlighet att välja och kände mig rätt nöjd med mitt val. Har jobbat där under våren men i mars/april fick vi veta att en massa tjänster skulle bort i kommunen och inga besked kunde ges förrän i juni. Fram med CV:t igen och på med jobbsökarsmilet.

Det kändes tungt, jag hade inte alls lust även fast jag kanske inte var på drömjobbet. Men jag orkade bara inte börja om, söka och vara ny. Men så tog jag tag i det och helt plötsligt satt jag på intervjuer och tyckte att det var ganska roligt. Och nu har jag haft möjlighet att välja igen. Fick två tjänster plus erbjudande om tillsvidare där jag är idag.

Jag har valt ett jobb i kommunen jag jobbade i förut. Men den här gången är det en friskola. Jag har aldrig jobbat på en friskola och "folk i branschen" är rätt negativa till friskolor. Jag tror dock att det här blir bra. Det är en relativt nystartad (och nybyggd) skola. Dessutom fick jag några fler dagars sommarlov genom kommunbytet. Trevligt!

Så! Nytt jobb i augusti. Hoppas att det kan vara rätt den här gången. Lite jobbigt är det allt att vara "the new girl" hela tiden. Tredje gången gillt!

Och P.S. Jobbet som nobbade mig i december har mailat mig några gånger under våren. Senast idag, de vill erbjuda mig ett ettårigt vikariat till hösten. Fick artigt svara att jag redan har tackat ja till ett annat jobb. Kändes väldigt skönt. Väldigt skönt. Det var hårt att få nobben nämligen. Det suger att få nobben på jobb. Ingen borde få nobben! (Bara de som söker samma jobb som jag).

10 kommentarer:

Linnéa sa...

Grattis vad kul!

Jag var lite allvarlig när jag sa att jag behöver en coach när jag ska ge mig ut i jobbsökarsvängen...!

:-)

L

Pernilla sa...

Tack Linnéa! Jag ställer upp! Ska vi ta en kväll med lite vin och vara kreativa? :)

m family goes västerut sa...

Härligt! Du är minsann attraktiv som kan välja o vraka. Dags att byta jobb och leda kurser i hur man blir attraktiv på arbetsmarknaden??

Pernilla sa...

Det är enkelt. Man ska bara vara behörig spansklärare. Det finns inte så många sådana. Det kryllar av folk som kan spanska men få är behöriga. Det är det som räddar mig.
Sedan har jag ju övat upp en viss intervjuvana, det hjälper säkert också till...

Simona sa...

Grattis!
Kram
Simona
(som har sällskap av mr Mulder ikväll.)

Pernilla sa...

Simona, tack. :) Kanske inte en helt dum idé! Kanske till och med en riktigt bra idé. Mulder och Grey's!

Speja sa...

Grattis, det var roligt att höra. Tredje gången ska ju vara gillt, det vet ju alla. Ha det fint!

Simona sa...

Men hurra!

Jag trodde lixom att Greys var slut nu iom Izzies bröllop. Jag trodde att det vara bara jag och Mulder, men nu blir det även Greys. Lyllos mig och alla andra.

Kram
Simona

Pernilla sa...

Speja, tack!
Men Simona, inte är det väl slut??? Det får det inte vara. Fast jag har insett att jag ska på föräldraråd ikväll, det får fan gå fort. :)

MonasUniversum sa...

Oj vad roligt Pernilla! Då är det bara att hoppas att det blir så bra som du önskar. Så att du får stanna ett tag. Så att du kan ta det lugnt och lägga koncentrationen på HUSET!!