onsdag 9 december 2009

Konsten att få med sig barn på olika uppdrag

Idag vägrade min yngsta dotter att gå till dagis då hon hade förstått att jag och Stora skulle vara hemma. Och när hon hörde talas om att mamma skulle till doktorn så totalvägrade hon. Jag hade inte hjärta att tvinga iväg mitt barn till förskolan då det faktiskt inte behövdes, jag skulle ju vabba med Stora E.

En timme innan jag skulle vara hos doktorn började jag. De var redan påklädda men det behövdes borstas tänder, kissas och kläs på ytterkläder. Det kan vara bra med framförhållning då. (Har aldrig haft mycket till övers för människor som använder sina barn som ursäkter för att komma försent).

-Tjejer, dags att gå och borsta tänderna!
-Evira först!
-Nä, Emilia först!
-Evira först!
-Nä, Emilia först!
-Tjejer. Nu är det såhär. Jag har jätteont i min nacke och måste gå till doktorn. Nu vill jag att någon av er anmäler er som frivillig att borsta tänderna först. Elvira, kan du borsta först?
-Nä! Emilia först.
-Nä! Evira först.
-Jaha. Jag får nog sluta med adventskalendern för ni är ju inte snälla mot mig, varför ska jag vara snäll mot er? (Jag vet, det var lågt).
-Jag kan borsta först! (Stora anmälde sig, hon förstod vidden av hotet).

När tandborstningen väl var avklarad så lät jag dem vara i cirka tio minuter. Sedan började jag förbereda dem på att det snart var dags att gå och kissa. Vid första tillsägelsen gick Stora E direkt på toa. Lilla E gick inte dit varken på första, andra, tredje eller fjärde. Då blev jag sådär mogen igen.
-Nähä. Då får ni väl vara hemma när jag åker till doktorn.
Lilla E sprang direkt på toa.

Sedan klädde de på sig ytterkläderna i full fart och sprang ut i "trädgården" (läs stenhögen) medan jag gjorde samma sak som jag just tvingat dem till. När jag kom ut hade de gömt sig bakom bilen och de vita strumpbyxorna på Lilla E var liksom inte ett dugg vita längre.

Nåväl. Vi kom till slut iväg och hade väldigt gott om tid på oss innan vi skulle vara hos doktorn. Istället för att de skulle riva väntrummet blev det en liten sightseeingtur i närområdet. Väldigt klimatsmart.

4 kommentarer:

Simona sa...

Stackars dig som blivit påkörd! Hoppas att allt visar sig vara ok.Burr, vad snabbt en olycka kan hända. Kram!
(och ingen Greys idag, buhu.) Har dock tokfastnat i nåt som hette Mammas pojke. Tjoho vilken underhållning, tror det är final snart, måste kolla när det går.

Kram igen.

Perny sa...

Men vad sa doktorn om din nacke? Är den av?

Pernilla sa...

He he Perny. Den är inte av. Verkar vara rätt okej. Han trodde att det skulle gå rätt bra. Men man vet ju aldrig.

Simona, jag sörjer! Ingen Grey's på hur länge tro?!

/nina sa...

känner igen v-a-r-t-e-n-d-a ord och känsla! "äsch jag kan väl ta båda, ingen störee skillnad" och sen blir man så ARG för man klara rju inte av det men man ska ju vara så duktig och mamma i 180 knyck och....

ta han dom DIG. och nacken. Barnen tar hand om sig och mår bra.

Jag tycker att du efter omständigheterna klarade dig bra, jag brukar sjunka mycket lägre i mina påhopp....