onsdag 7 september 2011

Är det onsdag idag?

Jag vet inte så noga. Jag bara snorar och jobbar som en liten gnu. Men onsdag är ju som torsdag för mig, bara det att det först måste bli riktig torsdag och jag måste jobba ännu mer som en ännu flitigare gnu. (Hur är det, jobbar de så värst bra de där gnuerna eller springer de mest omkring?)

Hur som helst. Den här läraren / mamman / författaren hade tänkt att skriva ett fint inlägg om mina tankar om lärarstatus eftersom det imorse rapporterades på radio att tre av fyra föräldrar skulle avråda sina barn från att bli lärare pga yrkets låga status. Men jag orkar inte. Jag har liksom varit upptagen med mitt lågstatusyrke hela dagen och är nu så slut som man kan förvänta sig när någon lågstatusar.

Dock - jag blir på dåligt humör när jag hör talas om vår så kallade låga status och jag blir på ännu sämre humör när man rankar hur viktiga olika jobb är. Alla behövs. Nästan. Kanske att inte telefonförsäljare gör jättestor nytta. Kanske. Det finns säkert några undantag.

Nu ska jag duscha, slänga mig i soffan och måla naglarna. Imorgon ska jag på mingel så då måste jag vara frisk. Och inte ha avskaft nagellack som jag har nu.

Gonatt!

1 kommentarer:

Anonym sa...

Eller hur, jag blir också så jäkla irriterad på den där diskussionen. Det är samma med white-trash diskussioner, vedervärdigt. Tycker det säger mer om ängsligheten om de som pratar, alltid kan man sätta sig på nån liksom.

Jag gillar verkligen din blogg,
jag håller inte alltid med om det du skriver, men tycker ändå det är så uppfriskande med en riktigt stark och inspirerande slitvarg som driver en blogg och som bjuder på det. Jag skall absolut läsa din bok!!!

Anna