söndag 18 september 2011

Adjö Skrivarmamma


Ni som har följt mig länge. Tack. Stort, jättetack. Jag är så glad för att ni har hängt här, läst allt mitt babbel och alltid hejat på. Tack! 155 410 besökare har det blivit sedan 07-12-07. Jag vet att vissa kanske har det besöksantalet per dag i sina bloggar men jag är skitstolt över min besöksstatistik! Tack!

Jag älskar min blogg och jag får töntigt nog tårar i ögonen när jag nu skriver sista inlägget här. (It's a blog damn it!) Min Skrivarmamma. Bloggen startade jag för att inte terrorisera min omgivning med mail (ja just det förläggaren, mejl) om mina döttrars förehavanden. Tänkte att det var bättre att de som var intresserade kunde gå in och läsa själva, istället för att spammas med små kåserier om hur otroligt intelligenta och fina just mina barn är. 

Ganska snart fick bloggen en ny inriktning. Jag fick för mig att jag skulle skriva en bok. Det var ju inget som kom som en blixt från klar himmel direkt. Jag har, för att använda en klyscha, alltid skrivit. När jag gick i första klass producerade jag flest böcker i klassen. Bl.a. den självbiografiska (kalla det gärna en nyckelroman) "Sofia flyttar till Stockholm" Njae. Hon kanske hetta Mikaela. Jag minns inte. Men jag minns handlingen mycket väl. Jag skrev också "Sagan om limpan." Om en brödlimpas färd från bageriet till sitt nya hem, där den åts upp. Ni ser. It was meant to be.

Det som fick igång mig var att jag läste någon bok som jag tyckte var rätt dålig. Och tänkte det klassiska. "Ha, det där kan väl jag också göra. Om inte bättre." Sedan var jag del av publiken under en tv-inspelning till showen "Läckberg & Rudberg". Där Denise pratade om att komma igång att skriva. Och sa att hon hade talat om för alla att hon skulle skriva en bok. Och så gjorde hon det. Och jag insåg det som jag faktiskt egentligen visste. Om man inte bestämmer sig så blir det inget.

Så. Jag skrev i min blogg att jag minsann skulle bli författare. Anmälde mig till en skrivarkurs. Började stalka författare. Blev en författarwannabe. Och ibland skrev jag. Men mest bytte jag jobb, byggde hus och tog hand om mina barn. Med hjälp av min man. Ni vet, han som jag är happy happy med.

Bilden ovan skickades igår till min egen privata psykolog. I ren desperation över att ha glömt mina flipfloppar hemma när jag skulle sova på hotell utmanade jag till slut alla mina rädslor och fobier och la mig i sängen med skitiga byxor. På täcket där jag skulle sova. Oh my god. Ni ska veta att det här, det är ett stort steg. Kanske inte för mänskligheten, men för mig,  Pernilla Alm. Som ska bli är författare. Ha!

Häng med till nya bloggen nu!

18 kommentarer:

Annelie sa...

Heja heja! Och hej då Skrivarmamma, jag kommer att sakna dig. Tur att du återuppstår i ny skepnad. Ses på nya bloggen. Och bokmässan.

Pernilla sa...

Det gör vi! Tack. :)

Andra intryck sa...

Vilken resa du har gjort, vem kan inte inspireras av den? Jag fortsätter följa dig på nya bloggen och kanske ses vi på Bokmässan =)

Malin Persson Giolito sa...

Hej då Skrivarmamma. Salve, författare Pernilla Alm!
Jag hänger gärna med.

Mia, Businessmorsan sa...

Puh, jag blev litet rädd där ett tag... Men så hittade jag Dig på nya adressen - den är sparad...

Kram o lycka till!

Jennica... sa...

Svårt att inte bli imponerad och inspirerad över den resa du gjort! Det är så himla kul att du verkligen gjorde det. Du ska ge ut en bok!!

Och tur att du fortsätter blogga på annat ställe, annars hade väl jag också suttit här med tårar i ögonen. Så - tack Skrivamamma för många mysiga stunder! Och så ses vi på nya bloggen istället.

KRAM Jennica

Åsa Hellberg sa...

SÅKLART man hänger med!

sandra sa...

kul!

MonasUniversum sa...

Jamen vi ses på andra sidan!

Anneli Stålberg sa...

Adjö och lycka till i ditt nya liv!
Jag hänger såklart med :)

Pernilla sa...

Puss puss på er!

Anonym sa...

Det har varit ett rent nöje! Och rolig inspiration! Hakar på till nästa blogg, men tack för denna! - Essie

Dakota sa...

Jag blev också lite rädd där ett tag, trodde att du skulle sluta blogga...
(och det hade varit hemskt tråkigt... jag gillar att följa ditt bloggande ju!)

Vi ses på nya bloggen! :)

Paperback Lover sa...

Men hej, här kommer Blixt Gordon på besök. Jag ser dig ju varje dag på FB, och har tappat räkningen på hur många tusentals olästa inlägg jag har i min googlereader, så jag har inte riktigt märkt att det inte kommit några inlägg på ett bra tag från Skrivarmamma. Men nu så, är jag uppdaterad, och det är även min länklista. Så snart ser du en kommentar från mig också, alltså i din författarblogg :-)

k and k world sa...

hi, nice to be here in your site...have a great day!

Amanda sa...

Hejsan Skrivarmamma!'Jättefin blogg!
Jag tänkte fråga om du skulle ha lite tid över att kolla på någonting som jag har skrivit?
Jag har nämligen lagt ut lite delar på "Kapitel 1" från en roman som jag håller på att skriva. Skulle bli superglad om du skulle vilja läsa och kanske kommentera?
Kram Amanda
http://www.kapitel1.se/amanda-sandstrom/korpens-sista-onskan3

Unknown sa...

Saved as a favorite, I really like your blog!

ps3 jailbreak 4.41

William Brown sa...


Good blog post...
Book online bus ticket from Redbus