onsdag 14 september 2011

Öppet brev till alla som ska besöka bokmässan

Jag ber om ursäkt. Om ni stöter på mig i vimlet vill jag i förväg be om ursäkt för min uppenbarelse. Jag har nämligen försökt köpa snygga kläder att ta på mig men det är stört omöjligt. Jag kommer att gå runt där som en slusk, vara ful och se tråkig ut. Jag kommer dock att lukta gott, jag duschar ganska ofta. (Inte sista natten Simona). Jag ber om ursäkt men egentligen är det klädindustrin som ska be om ursäkt.

I butikerna just nu finns det:

  • Genomskinliga blusar.
  • Genomskinliga blusar med plufssaker på bröstet. Det kan vara rosetter, det kan vara volanger. Plufssaker bara.
  • Tältliknande tröjor.
  • Tältliknande blusar.
  • Tältliknande tröjor och blusar som man ska ha skärp i midjan till.
  • Väldigt korta toppar.  
"Jaha?", säger ni. "Vad är det med det då?"
Jo. Så här är det med det:

Genomskinligt kanske kan vara snyggt. Om man är värsta unga, värsta snygga, värsta utmanande. Om man inte är det, och om man är lite pryd så måste man ha linne under. Då är det inte lika snyggt längre. Och så har klädindustrin vunnit. De har tvingat mig att köpa två plagg när jag egentligen bara behövde ett. Av ren princip ställer jag inte upp på sådant.

Genomskinliga blusar med plufssaker kan nog också vara snyggt. Om man inte har tuttar. Om man har tuttar så förstorar plufssakerna allt så att man nästan ser ut som Anna Nicole Smith eller annan storbystad. Det finns nog sådana som gillar när man är så storbystad men när man alltid drar runt på sånt så är man inte lika imponerad. Jag lovar.

Tältliknande tröjor. Är bara snyggt på anorektiker. Och sådan är jag inte.
Tältliknande tröjor med skärp i midjan. Är bara snyggt på folk med midja. Sådan har jag inte.
Tältliknande saker fungerar helt enkelt inte. Av samma anledning som genomskinliga blusar med plufssaker inte fungerar. T u t t a r.

Korta toppar. Fungerar om man har platt mage. Det har jag inte heller.

Så I'm sorry. Jag kommer till bokomässo i urtvättade jävla t-shirts. Kul. Väldigt kul. Och vilket år som helst när jag slutar vara sjuk var tredje vecka ska jag komma i form.

6 kommentarer:

Bendel sa...

Känner igen det där lite, säger hon som brände 4 papp bara sådär på Whyred-rean idag. Men bara för att jag ÄNTLIGEN hittade kläder jag gillar.

Anonym sa...

Ja men herregud, du kommer lukta gott i alla fall! Eftersom vår panna aldrig behagar producera varmvatten kommer jag lukta svett. Och ha gamla kläder. Och vara totalt otränad. Men du kan väl säga hej till svettlukten när vi ses? /Tråktanten

Pernilla sa...

Tråktanten - Du får tom en kram! Kan du mejla mig? skrivarmamma @ gmail.com

Pernilla sa...

Pia, härligt att hitta kläder!!!

Bendel sa...

Ja faktiskt, händer som du säger inte allt för ofta när man inte är en liten räka längre.

Catharina sa...

Kan du inte köpslår plisserat? Jag har läst att det är inne i höst och har köpt en klänning. Min man är inte överförtjust, men jag känner mig snygg och modemedveten ;-)