söndag 23 december 2007

Att göra julfint med barn i huset

Såhär kan en amaryllis se ut EFTER att den oförklarligt har brutits itu.

Under den gångna veckan har jag försökt få till någon slags julordning här hemma. Jag har köpt julblommor och gjort små fina uppsättningar/arrangemang som jag faktiskt blev ganska nöjd med. Satte t.ex. tre vita amaryllis i en vas. Fint så. Tills jag igår morse (som sisten i hushållet) klev upp och såg att en av amaryllisarna var böjd. ”Vad har hänt med den här?” var ju min rätt logiska kommentar. ”Det var inte jag” kom det blixtsnabbt från fyraåringen… Jag köpte amaryllisarna på Hötorget för det facila priset tre för 50 kronor. Åkte imorse till vår lokala, jättefina blomaffär. Där tog de 75 kronor för en amaryllis. Dock hade den en pinne i sig så den ska nog inte vika sig, vare sig på egen hand eller med eventuell hjälp från oskyldig fyraåring…

De tomtar och lucior vi ställde ut på ett sidobord i vardagsrummet har vi krigat lite om. Jag ställer dem i fin ordning och fyraåringen får för sig att de är några slags leksaker och så möblerar hon om totalt efter hur det passar i leken som hon hittar på…

För några veckor sedan skivade jag apelsiner som jag torkade i ugnen och planerade att hänga upp i fönstret. För några kvällar sedan blev det äntligen av och självklart kom fyraåringen och sa ”mamma jag vill hjälpa till dig”. Såklart hon fick, man ska ju inkludera barnen i pyssel och stök. Tyvärr har hon fått en rätt pedantisk, otålig mamma och så fort hon vill göra något så säger jag ”vänta, jag ska bara”…. Till slut tröttnade hon ju….


Igår slog vi in lite klappar. Då var det hon som tog befälet. ”Nu gör jag som jag vill”. Det fick hon. Jag är ju inte bara pedant och otålig, jag är hyfsat klok och pedagogisk och full av ömhet i mitt hjärta. Såklart fick hon slå in paket. Ett. De andra gjorde jag och jag var jättenöjd när jag la dem under granen, de blev fina och sådär stilrena ni vet.

Idag fick vi sovmorgon till 07 och jag hade tänkt ut PLANEN. Jag skulle hänga på låset till ICA Maxi klockan 8 och få allt handlat medan alla andra sov som små stockar. Dessutom bestämde jag mig för att för ovanlighetens skull scanna varorna själv. Bara det att jag aldrig blev klar för avfärd, ICA Maxi öppnade redan 07 idag, alla andra hade också gått upp tidigt och väl framme i kassan så åkte jag på en så kallad avstämning…. Sedan kom jag äntligen hem och då hade fyraåringen tillbringat morgonen med att klistra på olika (icke juliga) klistermärken på alla paket under granen. ”Se så fint jag har gjort mamma!”

2 kommentarer:

Olivia sa...

Hihihi jag känner igen mig i din text! Jag kommer (är) att vara lika pedant och otålig med Lucas som du är! ;-) GOD JUL!!!!! KRAM!

Pernilla sa...

GOD JUL SJÄLV! Stor kram! Vi får helt enkelt dumpa barnen på papporna och så får vi sitta på PappRika och pedanta oss! :)