tisdag 12 maj 2009

Hur argumentera för sin sak?

Maken pratade om en liten businesstrip till Moskva i september. Runt den 23:e sådär. Den 23:e september har vi varit tillsammans halva livet, i 17 år. Det har vi sedan länge tänkt att vi ska fira med bubbeldricka i vårt spabad i vårt nybyggda hus. Det fanns inget Moskva i de planerna, vad jag minns. Maken kände lite samma och tackade nej till Moskva. Jag tänkte att det är en fin make jag har och det är inte konstigt att vi har varit ihop sedan Dackefejden.

Så satt jag och slösurfade. Och hamnade på
Bok och biblioteksmässan 2009. Som går av stapeln den 24-27 september. Som har tema spansk litteratur.

17 års jubileum/bokmässa? Och dessutom, hur motivera att jag får åka när han inte fick åka till Moskva?

Visst vore väl en göteborgsweekend med bokmässa och spanska böcker det ultimata sättet att fira vår halva livet dag på? Eller hur, älskade make som snällt men rätt uttråkat väntade utanför varenda bokhandel på Irland när vi bilade där i två veckor.

9 kommentarer:

annannadesign sa...

Lycka till med den argumentationen skulle jag säga...

MonasUniversum sa...

Äh, det blir inga som helst problem.
Fråga honom helt enkelt vad han tror skulle vara den ultimata kärlekshandlingen från hans sida, SAMTIDIGT som du håller handen för munnen och högt hostar fram "bokmässa". Lite lagom diskret så där.

Jenny (JG) sa...

Alltså. Måste ni fira er 17-årsdag just den 23:e då? Kan inte fatta att ni bokar av Moskvaresor och bokmässor, det är ju endast ett datum!!! Själva firandet kan ju gå av stapeln en annan dag. Tycker jag.
kram!

Isa sa...

Hmmm...vinner du den argumenteringen ska jag äta upp min gamla hatt...

Pernilla sa...

Jenny, grejen är ju att jag knappast kan åka till bokmässan nu när han har varit snäll och skippat Moskva. Vi kan ju inte heller åka båda två, varken moskva- eller bokmässeresan är direkt lämplig för småttingar... :)

Men du har rätt. Det är ju bara ett datum. Men ändå. :)

Jenny (JG) sa...

Men nån måste ju få åka. Ni kan inte neka varandra såna saker.... Eller?

Pernilla sa...

Men nekar varandra gör vi ju inte. Vi kände båda att Moskva inte kändes rätt just då. Och bokmässan var ju inget som var diskuterat ens, jag upptäckte ju bara datumen. Jubileum eller ej, jag kan förstås ändå inte åka på mässan eftersom jag då jobbar, förmodligen på nytt jobb som omväxling. :) Då blir det bara på helgen jag kan och då är det för mkt folk för min smak.

Anonym sa...

Hallå där, självklart åker Jens till Moskva och du åker till B&B-mässan för där kommer jag stå och vänta på dig i entrén! Håller med Jenny, man kan fira vilken dag som helst!

Kram Maria (JG)

Sanna sa...

Eller... så firar ni den 23:e och du åker till Göteborg den 24:e och världen är på rätt köl igen ^_^