måndag 11 maj 2009

En riktig liten lögnhals

Idag när jag kom ut i pappas uterum så mötte den här synen mig:


Man behöver inte direkt en examen i kriminologi för att kunna räkna ut vad som hade skett. Jag kallade till mig min yngsta dotter.

-Vem har ritat här? Har du ritat här?
-Neej. Jag har inte ritat där. (Med oskyldiga blå ögon och len röst).
-Men vem har då ritat på soffan?
-Stora E. (Njae, de kallar inte varandra Stora och Lilla E men ni fattar).

Jag hämtade Stora E. Jag talade om för henne att jag visste att det inte var hon. Inför den lilla kriminella typen frågade jag om det var Stora E som hade ritat. Stora E svarade såklart nej.

Jag frågade Lilla E:
-Men vem har då ritat på soffan? Är det morfar kanske?
-Jaa!

Hur lyckas man vara en fullfjädrad lögnare redan vid två och ett halvt års ålder? Eller är hon inte det? Det kanske var morfar som ritade på soffan?

Positivt är att ungen har valt en färg som är väldigt lik den hon ska få som fondvägg i sitt nya rum. Vi har tydligen valt rätt färg.

Vanish, here we come!

5 kommentarer:

Speja sa...

Lite tacksam får man ju vara att hon inte - med ålderns rätt -klottrat dit några fula ord också. Om man ska klämma ut fler positiva saker ur det hela, alltså.

Jenny (JG) sa...

Mmmm.... E försökte få det till att det var V som skrivit med bläck under varenda matta på entréplan hemma hos oss. Jag gick faktiskt på det. Ända tills jag såg att ungen skrivit ut sitt namn. V var inte direkt skrivkunnig vid det laget, ännu mindre kunde han skriva syrrans namn...

Men vi har i alla fall nya konstverk, inristade i det 100 år gamla furugolvet. Det du...

Pernilla sa...

Speja, hon kanske tar hjälp av storasyrran snart! :)

Jenny, shit! De håller igång där hemma hör jag. :)

Linnéa sa...

Hi-hi! Jag hörde en historia för länge sen om en mamma som hittat klotter på väggen bakom en gardin och när hon konfronterade dottern med det hela så svarade hon helt allvarligt "Det är pappa som målat". Man kan ju inte låta bli att fnissa lite :-))

Anonym sa...

Att ljuga är en utvecklingssak; upptäckten att man är en unik person som har makten att bestämma, forma verkligheten...hörde intressant forskning på p1 nyligen