lördag 2 maj 2009

Avkoppling

Folk brukar undra hur jag orkar och hinner blogga så mycket. Jag vet aldrig vad jag ska svara för jag förstår inte riktigt hur de menar. Dock har jag inte kunnat formulera ett bra svar.

Men. Idag har jag iakttagit min trötta, stressade och utarbetade make blomstra. Han håller på och snickrar till formarna som han ska gjuta våra bänkskivor i. Hans ögon glittrar, han är avslappnad och lugn. Så fort han får snickra lite så kopplar han av.

Jag inser att det är ju det jag gör när jag skriver. Jag kopplar av. Jag får pyssla med något jag gillar och det är ju det som ger mig kraft, klart det inte är jobbigt då. Enda problemet är att få tiden att räcka till och när den inte gör det blir jag irriterad och förstår inte varför. Egentligen är det enkelt. Allt jag behöver är ju lite ord.

Hur kopplar du av?

14 kommentarer:

Farbror Blå sa...

Det är riktigt! Män kopplar av när de får göra de de är ämnade att göra sedan Hedenhös tid.

- bygga bo
- jaga rätt på mat
- ta sig en kvinna (nåja, I Sweden har ju kvinnan rätt å välja hon me)

Det är så enkelt! Män är enkla!

Trevlig blogg förresten :-)

jenny sa...

jag håller med dig om att blogga är avkoppling!
min avkoppling är att dricka morgonkaffet framför datorn o blogga lite samtidigt som man läser nyheterna.

o tack för att du hinner med att blogga, eller tar dig tiden till det! för jag älskar din blogg!
kram

Pernilla sa...

Åh Jenny vad du är gullig! Tack!
Farbror blå, ja - det är ni nog. :)

Erica sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Erica sa...

Jag kopplar av med att pyssla. Plocka fram lite pyssel, stämpla lite, fingrar lite på papper och dekorationer. Ibland blir det något kreativt ibland blir det bara stökigt i pysselrummet.
När jag har ont om tid så sätter jag mig bara ner och läser lite bloggar. Det får mig att koppla av.
Tack för din blogg!

Ironia sa...

Har följt din blogg under en längre tid och den ger mig avkoppling. Annars tycker jag att det är avkopplande att promenera, läsa men framför allt att skriva. Funderar på att gå nån skrivarkurs......

FRIDA sa...

Hej P!

Jag kopplar av genom att baka och så/pyssla med växter. Läsa är också ganska avkopplande och att titta på TV.

Jag vet egentligen inte om jag kopplar av när jag skriver Jag tycker att det är kul och jag glömmer allt annat, men samtidigt är jag väldigt koncentrerad och jag kan sitta i flera timmar utan att pausa. Hm.

Oj, nu är pajen klar. Bakning som sagt.

kram Frida

Perny sa...

Det är nog samma för mig, det är nog därför uppdateringen i min blogg är då dålig sedan jag blev arbetslös, jag är så rastlös och stressad över min situation att jag inte känner att jag har ro att sätta mig och skriva, när jag som mest behöver det.

Världen enligt J. sa...

Tja...jag läser, skriver, påtar i trädgården och pysslar i rucklen. Bloggandet är till största delen ren och skär avkoppling.

Tina sa...

Godkväll!
Jag håller med dig. Orden får mig att koppla av. Jag måste få ur mig...
Ett glas rött, kanske inte med skumtomtar till, ;) men en god måltid. Det får mig att kolla av. Jag vet det låter konstigt men en härlig löptur får mig åxå att koppla av.
Jag tycker om att koppla av!
Kramis

Tina sa...

Ser nästan ut som jag har kopplat av med lite vin nu när jag ser min stavning! :) Men du fattar ju - vet jag! Och jag har inte druckit nåt vin...ikväll. :D

Pernilla sa...

Men Tina, skumtomtar borde nästan vara obligatorium till vin...

Just nu kopplar jag av med ett glas rött och hänger tvätt. Jätteavkopplande. Not. ;

Schysst att höra att fler har skrivandet som avkoppling och precis sådär är det för mig också Perny. Blir stressad av att inte hinna...

Frida, förstår hur du menar. Det är något som man gillar att göra men man kanske inte slappnar av. Men måste avkoppling vara att man är helt avslappnad? Det kan väl vara avkopplande fast man är aktiv och koncentrerad? Om det är ngt man hämtar kraft ur tänker jag.

Nähä. Nu ska jag fortsätta lyssna på Radio Platja d'Aro och dricka rödvin när jag hänger tvätt.

Malin sa...

Jag vet inte riktigt hur man kopplar av, men när jag försöker koppla av så går jag och lägger mig. På helgerna älskar jag att sova middag. Det finns dock några sätt som jag verkligen kopplar av med, men tyvärr gör jag dessa saker alldeles för sällan. Det är att sy, måla eller göra något annat kreativt.

Älskar din blogg!

Pernilla sa...

NI är snälla! Jag älskar att ni älskar! :)