måndag 27 juli 2009

Hbt-lärare

Läser en debattartikel på aftonbladet.se om att intoleransen mot hbt-lärare är stor, och främst på högstadiet. När jag ögnar igenom kommentarerna blir jag rätt chockad. Folk menar att lärare inte ska prata om sitt sexliv på jobbet. KLART SOM FAN ATT MAN INTE GÖR. Varken hetero- eller hbt-lärare. Det handlar inte om sexliv, det handlar om sexuell läggning.

Det glädjer mig dock att bland kommentarerna läsa en från en (homosexuell) högstadielärare som menade att eleverna på hans skola inte har fördomar. Jag misstänker att det ligger till på det sättet på många skolor. Det är inte eleverna som sitter på fördomarna ...

2 kommentarer:

Lilla O sa...

Håller med dig! Det är sorgligt om man inte vågar tala om vem man lever med, det är väl inte för mycket begärt att kunna göra det. Det handlar väl knappast om sexliv?! Jag har man och två barn, hur hemskt är det att jag avslöjar det för eleverna?

Bendel sa...

Såg Milk igår. Mycket bra. Handlade bla om hur man lyckades motverka en lag som skulle förbjuda homosexuella lärare. För 30 år sedan. Har f-n inte hänt mkt sedan dess. Inte ens i Sverige, jo utanpåverket. Tycker Pridefestivalen har ett utmärkt tema i år, hetero(normen) och hur den begränsar även heteropeople.