måndag 23 november 2009

Antal ord

Det blev bara 382 ord ikväll för jag:

a) var tvungen att läsa in mig på vad jag skrev sist. Det var ju ett tag sedan.
b) var lite dålig på att ignorera min mail, min facebook och min älskade Järngängsgrupp.
c) var tvungen att skriva frågor till skrivgurun Denise. De dök upp i mitt huvud och då är det bäst att få iväg dem på en gång.
d) fastnade lite i telefon med svärmor. Vi diskuterade fåtöljen som ska kläs om. Vi funderar på exakt hur mycket tyg som går åt, hur svårt det är och vad kan det kosta att låta någon som kan det där göra det. Vi bestämde att min mamma ska kika på det där när hon kommer till stan i mtiten av december. Hon kan nämligen det där.

Så därför blev det bara 382 ord. Men det gör inget. De där 382 orden blev bra. Riktigt bra.

Nu består min roman av hela 18 355 ord. Det är 44 sidor och 101 877 tecken med blanksteg. Det går sakta men det går framåt. Snart är det jullov. Jullov = skrivtid!

5 kommentarer:

Robert W sa...

Se det så här. 382 ord är betydligt mer än 0.

Pernilla sa...

Precis! Tack! Det är så jag försöker se på det. Min man lärde mig det när vi fick barn och jag fick sömnproblem efterson "hon snart vaknar". Hans mantra: "fem minuters sömn är bättre än noll."

Fröken Film sa...

Sweet! Sakta men säkert kommer det ju att bli en riktig bok, det är jag hundra på! Tack för uppdateringen i ordräknarspalten oxå... :)

Själv har jag börjat om, ifall någon undrar. I detta nu: 9318 ord. Förhoppningsvis är de bättre än de dryga 60 000 det förra dokumentet landade på.

Tack för skrivinspirationen, ska nog klämma några tecken till innan läggdags.

Pernilla sa...

Tack Filmis! Och shit vad du är produktiv! Skriv på nu! :)

Malin, Costa Brava sa...

Det är skitsvårt att få till det med småungar, jag vet. U go girl. ;)