fredag 12 december 2008

Kasta tärning...

För en vecka sedan höll en skola på och valde mellan mig och en annan tjej. Rektorn uttryckte det som att "det var som att kasta tärning"... Vad hon försökte säga var att vi båda var lika bra. Inte riktigt tydligen, för de valde den andra. Fick jag veta i tisdags. Jag blev sur och ledsen men ryckte upp mig och skickade ut flera ansökningar. Jag höll nästan på att tacka ja till en 60%-tjänst jag inte alls ville ha av flera olika anledningar.

I onsdags fick jag två napp på andra jobb. Var på intervju på det ena och bestämde tid för intervju idag med det andra. Fick be väldigt snällt om mer betänketid på det andra jobbet. De gav mig motvilligt till idag lunch på mig. Tyvärr fick de ångra sig och jag kände mig väldigt väldigt elak för det. Det blir inget moderskepp.

Idag var det nämligen jag som fick "kasta tärning" och jag tackade ja till tjänsten jag var på intervju på idag.

Jag var där i två timmar och allt kändes jättebra. Lite större klasser än den andra skolan men mycket, mycket kortare resväg (samma kommun jag bor i, jag kan cykla!) Rektorn hade många vettiga tankar och personalen var glad och trevlig och hälsade glatt vart vi gick. Skolan är liten och fin. Jag fick en väldigt bra känsla. Dessutom fick jag det jag ville ha i lön. Det var en bonus!

Ikväll blir det Champagne. För jobb, för bygglov och för livet. Det gäller att passa på när det känns bra. Carpe diem ju.

14 kommentarer:

FRIDA sa...

Åh vad härligt Pernilla!

Ett jättegrattis. Du var verkligen värd att hitta ett jobb som känns rätt.

Massor av kramar och njut av champagnen (själv dricker jag glögg ;-))!

/Frida

Anonym sa...

Så härligt! Njut av kvällen, champangen! Ha en underbar kväll! kram Anna

Sara sa...

Grattis!

Jag passar på att vinka lite och säga att jag har hittat hit, och att jag läser det du skriver! :)

Anonym sa...

Ååå så skoj för dig! Grattis! Härligt när det känns bra!:) Ja, pass på att dricka upp skumpan nu så du kan köpa ny till nyår;)
Skål för livet!:)...och allt som hör till!
Kram :)

Pernilla sa...

Tack gosingar! Ni är för söta! Champagnen nästan slut... :)

Tinnar och torn sa...

Härligt...grattis och skål!!! Kram Petronella

Pernilla sa...

Tack Petronella! :)

Bendel sa...

JÄTTEstort grattis!

Pernilla sa...

TAck Pia!

MonasUniversum sa...

Tradadada! I told you so!

Grattis!

Pernilla sa...

Visste att du skulle säga det. ;)

Räknade just ut att jag genom högre lön och kortare resväg kommer att tjäna 1800 efter skatt varje månad på att ta det här jobbet närmare hemmet. Känns som en rätt skön bonus! Inser dock att man aldrig kommer att se de 1800 kronorna men vetskapen finns ju där iaf. :) Och om jag cyklar blir det ännu mer!

m family goes västerut sa...

Härligt!!!!

Catharina sa...

Åh, jag var säker på att jag hade grattat, men tydligen inte - GRATTIS till nya jobbet, vad roligt!! Härligt med lönen som du ville ha och kortare restid!! Vilken sten som föll från axlarna, eller? Kram kram.

sandyekman sa...

Favorit i repris.
Pengar rullar in när de ska. Det går bra nu, kompis det går bra nu!