torsdag 31 mars 2011

Inte klia, Adam!


Jag tycker att hela idén är suverän. En barnbok som görs på två språk, i samma bok.

"Inte klia, Adam!" (Vivlio förlag) av Annelie Drewsen och Markku Huovila finns i fyra versioner. Jag har lagt beslag på den svensk-spanska versionen.


Mina barn kan inte spanska. Jo förresten, de har lärt sig det viktigaste; "Glass tack", men i övrigt kan de inget. Nä nu ljög jag. De kan "leche", "agua" och "gracias". Ja ja. Enough skryt nu. De kan några fraser men inte mer. Men de älskar när jag läser på spanska.


Boken är nog tänkt för barn som är tvåspråkiga men den kan även uppskattas av barn som inte är det. I alla fall av barn vars mamma är språklärare. Min sjuåring delade upp hur vi skulle läsa. Hon läste på svenska och jag på spanska. Min fyraåring repeterade och låtsasläste när vi andra var klara.


Det är en fin berättelse om Adam som får vattkoppor (se där, jag fick lära mig ett nytt spanskt ord). Hans pappa tjatar och tjatar om att han inte ska klia. I slutet får pappa vattkoppor och med glimten i ögat blir rollerna ombytta.


Jag och barnen gillar Inte klia, Adam! Den är söt, har humor, hög identifikationsfaktor och vackra bilder. Vi gillar! Se där. Undrar om man inte kan kalla det här för en bokblogg nu?

Pernilla - lektören

Japp. Bloggkompis gillar bloggkompis manus. Och he he. Jag är skarp. Det är en arbetsskada att vara felsökande. Och den där stora saken är inte så stor, det fixar du lätt. Susanne Boll. Hon blir en svår konkurrent i manushögarna. Damn, jag skulle inte ha sagt något om felen inser jag nu. ;)

Styckeindelning, hallå?

Och varför låter Blogger mig inte dela upp min text i stycken längre? Varför slängs allt ihop till en enda stor textmassa?! Tips anyone?

Gjorde en Jensa


I flera år har jag mobbat min man för att han skyr andras bilar som pesten. Speciellt när han har en ny bil. Värst var med hans älskade Golf GTI som var hans allra första splitternya bil. Jäklar vad det petades med den där bilen. I början. Idag åkte jag iväg för att äta lunch med min käre make. Och parkerade min nya bil på obscent avstånd från andra bilar, och själva ingången. Jag gjorde helt enkelt en Jensa. Fan ta den som rör min bil.

onsdag 30 mars 2011

Mitt manus

har flugit iväg från byrålådans trygga vrå. Hon är ute på upptäcksfärd. Hon är inte överallt samtidigt, hon tar det lite lugnt, nosar sig fram. Men ute i världen är hon. Lite här, och lite där. En god vän frågade om det känns läskigt och nervöst. Jag funderade. Nej. Det känns inte läskigt. Det känns inte nervöst. Det känns skönt. Äntligen ska vi få se om hon duger till något. Om hon inte duger så har jag ändå försökt. Och skrivit en hel bok. Och det skönaste är att jag är ledig på kvällarna. Jag behöver vila. Jag behöver läsa. Men okej då. Lite nervöst är det allt. Jag vill ju helst att hon ska slippa byrålådan igen. Jag vill se henne med snyggt fodral i alla bokhandlar. Så fort som möjligt. Såklart.

tisdag 29 mars 2011

Uppe hela natten

Mina barn leker med en kompis. Jag hör dem: "Hon har varit uppe hela natten, jag har inte sovit någonting." Eh... Eh... Eh... Undrar var de har hört detta?

Tog ett kort

på mina mörka ringar under ögonen för att visa er. De är helt groteska. När jag tittade på bilden kände jag att det här inte gick för sig. Det går helt enkelt inte att visa upp. Herregud vad jag behöver sova!

måndag 28 mars 2011

Måndagsmöte hos bokhora

Förläggaren Pia Printz är gäst hos Bokhora idag. Och jag håller helt med henne! Audrey Niffenegger är bara så bra. Jag älskar de två böcker jag har läst av henne.Tror att det är alla hon har skrivit? Kan ha fel. Orkar inte googla för jag är trött, ska laga mat och tömma och fylla diskmaskinen.

Skrivarkurs med Voors - vem mer än jag?

I helgen är det dags! En av mina favvoförfattare Barbara Voors håller skrivarkurs. Sist det begav sig kunde jag inte vara med men nu så! Ser mycket fram emot det här! Vilka som läser bloggen ska också gå?

söndag 27 mars 2011

Frågestund hos Denise

Passa på och ställ frågor till Denise. Imorgon får du svar. Själv undrar jag varför vi måste ha sommar- och vintertid, egentligen. Hatar att förlora en timme såhär. Hela dagen blir kortare och man måste i säng tidigt och allt blir så knäppt. Denise - varför, varför, varför?

Tur

Att det snart är måndag så att man får vila upp sig lite. Vilken partyhelg! Bokkväll i fredags och knappt var det undanröjt så kom 20 nya gäster. Makens födelsedag firades med bubbel, linssoppa, focaccia och smörkrämig chokladrulltårta. Allt hemgjort. Av maken. Jag skrev. Och åt.

Hej! Jag har skrivit en bok.


Nu så. Nu har jag bestämt att den är klar. Den är pdf:ad. Den är färdigläst. Jag gjorde fel, höll på i två olika dokument. Var skiiiitnoga hela tiden ända till idag. De sista 26 sidorna. Men nu har jag gjort rätt. Tror jag. Jo, det har jag. Jag måste ha gjort rätt.


Nu ska jag träna, sedan dricka skumpa. Jag har skrivit en bok. Maken fyller år. Solen skiner. Livet är lite blandat men idag fokuserar jag på på bra saker. Jag har skrivit en bok. 85 260 ord bok.

Skål! Och håll alla tummar för snart drar hon iväg.

lördag 26 mars 2011

Läser. För sista gången. Jag lovar.

Och just nu är det faktiskt jävligt bra.
Om en stund är det nog skräp.

Passande middag

Satt fint idag. Vapianos pizzor... Mmmmmmmmm.

Recepten

På begäran kommer här recepten på det jag hade bakat till igår. Det var tydligen gott. :)

"Hälsobröd"

Detta bröd innehåller många ingredienser, i gengäld är det otroligt lättbakat när man väl fått i allting. Det är dessutom mumsigt gott! Jag gör ofta dubbel sats, när man ändå håller på...

Ingredienser:
5 dl dinkelmjöl (spelar ingen roll vilken sort)
1 dl linfrön
1 dl russin
(1 dl hackade hasselnötter)
2 tsk bikarbonat
2 dl fiberhavregryn
4 dl naturell yoghurt
1 rivet äpple
3 msk flytande honung

Blanda ihop alla ingredienser, lägg i smörad bakform. Grädda i 175 grader i cirka 1 timme och 20 minuter.

Linfrökexen hittar du här. Jag älskar de här kexen. Hade glömt bort hur enkla de dessutom är att göra.

Äntligen!


Amanda är med i DN Boklördag. Det var på tiden. Vi har väntat i veckor. Fint reportage tycker jag.

Författartupperware igår

Ja, vad ska jag tillägga? Simona har berättat om gårdagen. Åsa också. Susanne också. Jag instämmer i allt. Och ja. Shit vad Denise var snygg igår.

Tack alla som kom. Tack Simona. Tack Damm förlag.

Och jag håller med Simona, förlåt att jag inte hann prata ordentligt med alla. Jag försökte vara en god värdinna och mingla ordentligt men det var ändå några jag inte hann med.

Nu har jag inte tid med det här. Jag gör det sista. Jag gör verkligen det sista. Imorgon ska utskick förberedas. Jag har bestämt att den är bra nu. Eller, om två timmar är det bra. Typ.

Affärerna gick bra...

Målar bok sålde slut.
Tekning fanns kvar. Kunde också göras på beställning...

Affären

Tror folk var nöjda...

När alla vännerna gått hem...

Så känns det tomt. Tur att det finns sysselsättning.

fredag 25 mars 2011

Simona i sitt rätta element

Det här åt vi

Nu drar vi igång!

Jag, Simona och Malin från Damm förlag.

Här är en del av utbudet

Kostar en guldpeng. Tror jag. Har inte så mycket att säga till om...

Entreprenörerna

Gick upp 5:30 och ställde i ordning sin butik. Simona kanske har tänkt att sälja en bok eller två men det finns konkurrens.

Forma books blogaward


Forma Books Blog Award - gå in och nominera din bästa bokblogg. Du kan nominera din egen, eller någon annans. 25 000 kronor finns i vinstpotten och prisutdelning sker under Bok- & Biblioteksmässan i september.

Priset är årligen återkommande och ges till den bokblogg som på bästa sätt uppmärksammar litteraturen och skapar ett alldeles eget rum för den bokintresserade att vistas i.

Åh vad jag önskar att jag hade en bokblogg. Den här är alldeles för babbligt för att vara en sådan...

torsdag 24 mars 2011

Och bakar

Och handlat

Förbereder

Har fått bokleverans.

ImorgonImorgon kommer en viss författare hem till mig för ett nytt författartupperware. Detta som Malin Persson Giolito läste om för något år sedan, och sedan testade hemma hos mig. Snabb resumé: MPG läste om en amerikansk författare som hade tröttnat på att sitta i öde bokhandlar för att signera sina alster. Han bjöd hem sig på turné hos sina läsare istället. Dealen var att värdinnan bjöd hem minst 20 gäster och bjöd på fika. Han bjöd på sin tid. Vi hade en jättetrevlig kväll hemma hos mig i augusti när Malin kom och pratade om sin bok Bara ett barn.

Imorgon är det dags igen! I samarbete med Damm förlag blir det författartupperware med Simona och hennes bok Överenskommelser hemma hos mig.

Simona - vad synd att du faktiskt jobbar då. Se bild.

I övrigt undrar jag om det är någon av de jag känner som läser den här bloggen som jag borde ha bjudit. I så fall får ni hasta iväg ett mail till mig. skrivarmamma@gmail.com

onsdag 23 mars 2011

Sådärja!

Nu Grey's med gott sällskap.

469 822

Tecken.
Tror det är klart så.

Och nu tänker jag: TÄNK OM jag har skrivit fel någonstans när jag har ändrat?
Och då tänker jag: NU MÅSTE JAG korrläsa allt en gång till.

Arrrgh!
Nu tänker jag: Faaaan! JAG TÖRS INTE SKICKA. Det är nog så illa det är. För jag vill inte få höra att det suger.

Sju minuter till Grey's.

En timme

Nu har jag en timme på mig att skriva, sedan börjar Grey's. Maken kom hem alldeles försent och blev sedan tvungen att sticka iväg för att komma hem ytterligare lite senare. Skrivtid försvann.

Har några saker jag ska ändra - korta ner. Sedan kör jag! Typ till på måndag skickar jag ut. Typ.

Öppnar post

Lite sent kanske...

Vabbig dag

Har två vabbisar hemma. En med huvudvärk och en med hosta och snor. Jag blir så seg sådana här dagar. Vi gjorde en god gärning och handlade åt en äldre släkting, som tack fick vi pannkakor. Det var skönt, då fick vi en liten lagom utflykt och slapp laga lunch. Och så fick vi köra min nya fina bil. Jag är så jävla snygg i den!

Nu segar sig eftermiddagen fram och vi börjar bli lite frustrerat uttråkade sådär.

Ville bara dela med mig av dessa viktiga fakta.

tisdag 22 mars 2011

Jag kan inte

Jag kan inte sluta.
Jag vet inte hur jag ska sluta.
Jag vet inte hur jag ska kunna veta när jag är klar.

Jag petar. Jag ändrar. Ett ord. En mening. Ett stycke. Jag tar bort. Jag lägger till. Jag hittar små punkter som är fel. Jag hittar små ord som är fel. Fast jag har kollat. Fast jag är ordentlig.

Jag hör i mitt huvud att "de" läser 10 sidor, kanske 20. Jag gillar mina sista sidor bättre men tycker att de första också behövs.

Jag vill skicka in.
Jag vill inte skicka in.

Ooops, så det kan gå


Rebecca Blacks föräldrar betalade en video åt henne. Plötsligt är hon ökänd på youtube. Så kan det gå.
Mamma och pappa - kan ni betala ett bokkontrakt åt mig?

P.S. Hon är duktig på veckans dagar på engelska.

Piratförlaget

Yourlife har lagt upp bilder. Den här tituleras Malin med vänner. Det här är inte vilka vänner som helst, det här är valda delar ur Piratförlaget.

Till höger: Sofia Brattselius Thunfors, förläggare på Piratförlaget. Till vänster: Anna Hirvi Sigurdsson. Ni vet hon som gallrar hos piraterna. Jag hamnade bredvid henne på väg ut och var tvungen att fråga om det är så att man bara har tio sidor på sig hos Piratförlaget. Svar: Japp. I den allra första gallringen. Men väldigt många går vidare från den. PUH! Följebrevet är mycket viktigt.


Bild toksnodd från yourlife.nu, tagen av deras supertrevliga fotograf (fast nästa gång tänker jag vara med och välja vilken bild på mig som läggs ut, maj gad så sur jag ser ut)...

Lär mitt barn

Att laga mat. Näringsriktig och krånglig.

Se så passande

Igår fick jag stifta bekantskap med Unni Lindell på Bookyourlife på Maximteatern. Och så kommer en recension, som ett brev på posten. Läs vad enligtO tycker!

Unni förresten. Så skön människa! Hon berättade om sin kontorsdel i sitt stora hus. Kontorsdel. Jag fick fram bilder av ett helt våningsplan. Hon har självklart sjöutsikt. Men det räckte inte, hon har även en liten skrivarlya inne i Olso. Lät helt underbart!

Hon har varit gift med sin man i 33 år. Carina frågade hur Unni tror att det är att vara gift med en författare och hur man får det att hålla. Unni var så självklar i sitt svar. "Man måste ge henne plats och tid".

Som jag har längtat!

Aux-ingång!

måndag 21 mars 2011

Bookyourlife på Maximteatern

En mycket trevlig kväll och en mycket trött Pernilla.
Jag fick i alla fall krama Malin. Två gånger.

Återkommer med rapport.

Malins skor

Hela gänget

Alex Schulman

Pratar om likheterna, och skillnaderna, mellan hans två böcker.
Första boken, om hans pappa, krävde mycket sprit.

MPG och Sara Lövestam

Sara berättar om sina refuseringar.

Unni Lindell

Intervjuas av Carina Nunstedt om varför det går så bra för henne och andra norska kriminalförfattare.

Vissa

Har det bra idag.
Ny bil.
Frisörbesök (blev inställt förra veckan då frisören blev sjuk).
Ikväll yourlife-event. MPG, snart ses vi!

How you doin?

Hej då pärlan

Tack för lång och trogen tjänst.

Förlåt att jag inte lyckades med Blocket. Han som letade upp varje litet märke på dig visste nog inte att han hade med en mogen kvinna att göra, vi kommer med vissa skavanker. De som trodde att du var lika liten som en Audi A4 borde ha kommit och tittat på dig. Du hade varit perfekt för dem med sina två barn.

Förlåt att jag sa nej till några skambud och sedan låter bilfirman få dig ännu billigare. För mig är du i alla fall värdefull. Du har gett mig så mycket. Kommer att sakna att sitta och dricka té med dig på morgnarna. Barnen kramade dig imorse, de kommer också att sakna dig.

Snart åker vi våra sista meter ihop. Du och jag pärlan.

söndag 20 mars 2011

Jag duschade inte

Och mitt bland svetten fick jag inspiration. Jag har varit på uselt humör idag av flera olika anledningar men ju längre in i träningspasset vi kom - desto mindre sur blev jag. Jag säger bara en sak... Fuego! Mitt under detta eldiga, latinska pass kom jag på några saker. Så nu sätter jag mig och skriver.

Under tiden kan ni titta och lyssna på något eldigt.

Att duscha, eller inte duscha

... det är frågan.

Jag har fortfarande inte gjort mig i ordning. Efter en familjepromenad i solen (fan vad det lät hurtigt, om jag orkar ska jag blogga om hur det egentligen lät under den där promenaden) blev min dusch uppskjuten av olika anledningar. Sedan har jag suttit och skrivit.

Och om fyra timmar ska jag träna. Jag inser att det är idiotiskt att gå och duscha nu, när jag vet att jag är supersvettig om fyra timmar och ändå kommer att duscha om sex timmar. Jag vet.

Men ändå. Duscha eller inte duscha, det är frågan.

Nu mina vänner

... har jag korrigerat alla småfel som mina kära läsare har hittat. (Trosorna är inte ute på vift längre, alla namn borde nu sitta på rätt personer och som har ändrats till om och så vidare). Jag börjar undra om stavningsprogrammet har lekt själv när jag har loggat ut. Jag skriver inte sådär tossigt!

Nu ska jag utveckla en scen, på önskemål från Susanne.
Sedan ska jag fundera över mitt slut, på önskemål från U.
Den medicinska granskaren P har redan fått säga sitt och hennes ord blev självklart lag. Det fanns inte så mycket att säga emot...

The day shift

lördag 19 mars 2011

Nightshift

Nu ska här funderas

Mina tre läsare har slitit hårt och läst klart. Eller äsch. Två av dem kunde inte släppa ifrån sig bunten och var klara rätt fort. Det gillar jag. Den tredje bad om en extra läsvecka... Hrmpf.

Var hos min nitiska vän idag och fick min dom. Hon gav mig egentligen tre stora frågor att fundera på.

Så det ska jag göra nu. Fundera på det hon tycker. Och fundera på det Susanne tycker. Och fundera på vad jag tycker. Och sedan ska jag redigera lite till. Tydligen har vissa karaktärer bytt namn på några ställen. Ett par trosor är också på vift på ett ställe... Där ser man. Jag som trodde jag var en ordentlig typ....

Tack P, U och S.
PUSS!
Ni är guld!

fredag 18 mars 2011

Christer Sandelin


Det fanns en tid då jag var kär i dig. Riktigt, härligt onyanserat tonårskär. Den jag var kär i innan dig var Ian Haugland. Honom var jag så kär i att jag rev bort hans flickvänner från bilder på de två tillsammans... Innan Ian var det Per Gessle. Vi ska inte rota mer i det...

Men Christer. Allt du sjöng var till mig.

-Den hon vill ha, det är jag.
-If I say my bed is empty without you, pretty baby. Won't you come back, to me?
-Jag låg och grubbla, ensam i min stora säng. Drömmarna blandades med rädsla för framtiden. Om jag inte tar dig nu, så tar nån annan dig, bort från mig.
(Det är för övrigt så jag önskar att förlagen tänker ungefär nästa eller nästnästa vecka).

En dag när jag var på Gul&Blå vid Hamngatan (minns ni?!) var du där. Livrädd, men ingen liten lort, försökte jag ta din autograf. Hade ingen penna. Frågade kassörskan om jag fick låna en. Hon slängde en blick på Christer. Tittade på 12-åriga lilla mig. "Ja, det går bra. Men du får stå här." Bitch. Det blev ingen autograf. Jag sprang och köpte en penna. Då var Christer självklart borta.

Ja ja. Det dog ut. Det blev liksom inget mer än mina fantasier om hur jag skulle stöta på honom på något uteställe (glömde att jag var 12) och förföra honom. (Glömde att jag var 12 och att det hade varit riktigt äckligt om han hade låtit sig förföras av mig). (Glömde också att det hade varit riktigt äckligt om jag vid 12 hade vetat något som jag knappt vet vid snart 36).
Livet gick vidare. Jag hittade lämpligare objekt. (Läs finniga högstadiekillar).

Men Christer. Vad hände? Varför blev det såhär? Vad hände? Det är noll koll. Skippa skiten nu. Kom igen. Jag kan bli lite kär i dig igen, i smyg. Om det hjälper.

Nähä

Jag:
- Mona har blivit nominerad.
Maken tittar uttråkat. Inte direkt på mig.

Jag:
- Simona har blivit nominerad.
Maken tittar uttråkat. Inte direkt på mig.

Jag:
- Har jag blivit nominerad av någon? Nej!
Maken tittar. Direkt på mig:
-Du ska fan inte åka någonstans.

Nähä. Det är rätt uppenbart det.

Jag är så avundsjuk!

Vissa blir minsann nominerade.
Vissa blir minsann nominerade.
Vissa blir minsann nominerade.

Ja. Jag är avundsjuk.
Ja. Jag är misunnsamt irriterande avundsjuk.

För även om jag blev nominerad och vald så skulle jag inte kunna åka. Planet går när min man fyller år. Och jag är lärare. Lärare = ingen semester att ta ut, ingen flextid att ta ut.

Fan. Jag är så avundsjuk!
Ha så jävla kul Mona. För det klart du kommer få åka med.
Och kan du ens spanska?

Hasta la vista baby!

torsdag 17 mars 2011

Äntligen hemma!

Maken är hemma.
Jag är hemma.

Sov gott, det ska jag göra!

Dagens matlådor

Jobbar man 8-21 och går upp extra tidigt för att hinna lämna barnen så måste man ha med sig ett lager...

Laddar för föräldramöte.

Det är väl fredag snart?

Den där Susanne

... är en fantastisk kvinna!
Inte nog med att hon har sjukt bra smak, hon är snabb också.

Hon säger att hon gillar. Hon säger att hon inte kunde sluta läsa.
Jag säger yay!

Även om alla andra hatar det så finns det i alla fall en som gillade.
I helgen får jag veta vad hon har att klaga på. Susanne Boll. Min nya idol.

Tar ni

Också med er halva skafferiet till jobbet?

onsdag 16 mars 2011

Grey's

Handlar om skjutning på skola.
Handlar om folk på sjukhus.
Kanske att det här inte är rätt program för mig i mitt liv just nu.
Fan!

Den matlagningsroade maken

Tycker att Göteborg är ett bra ställe att åka till idag. Då hamnar jag vid spisen. Det var det här eller gröt...

Är det sant?!

Börjar det idag?! Simååååna?!

Readtreat 2-3 april

Ni ser ju på bilden. Kan det bli annat är roligt med Martina och Mari? Båda hur sköna som helst! En liten fågel har viskat i mitt öra att det finns några platser kvar till denna härliga helg. Och vem vet... Kanske tittar slottsspökena fram? Igen...

Anmäl dig här!

tisdag 15 mars 2011

Om ditt manus var en älskare

Läs det här roliga inlägget hos Multimanus, Johanna Wistrand. Jag kände igen mig. Tyvärr...

Och hur går det för min älskare just nu?
Jodå. Jag har lånat ut honom till tre personer...

En sitter på expertkunskaper jag behöver och hon har fått granska mina medicinska fakta. Jag hade varit duktig på att googla tydligen. Puh.
En läser och granskar nitiskt mina eventuella stav- och slarvfel. Jag har även bett henne att kolla saker som kanske inte stämmer överens. Hon kommer att hitta det. Sa jag att hon är nitisk?
Den tredje utmanade mig. (Ja. Jag hade druckit vin). Vi satte deadline vecka 10. Bara vissa har klarat deadline... Hon skickade ett trevligt sms under sin läsning igår. Jag hoppas att hon inte ljuger.

Kvar att göra:
Ta till mig deras synpunkter och se vad jag gör med dem.
Ringa en viss jurist för en liten researchgrej.
Rätta allt som visar sig vara fel.
Läsa igenom allt en gång till. Det måste bli sista gången. Jag måste sluta.
Skriva ut.
Köpa stora kuvert.
Köpa porto.
Skicka in.
Vänta med skämskudden i famn.

Är vi inte

Förbi det här? Lägg ner nu kung Bore, våren kommer ändå att segra tillslut. Som varje år.

måndag 14 mars 2011

Tycker du...

... att jag är dålig på att blogga idag? Det tycker jag med. Men jag har haft andra roliga saker för mig. Förberett mig inför mitt medarbetarsamtal och rättat uppsatser. Egentligen skulle jag ha varit hos frisören men hon blev sjuk. Stackars henne och stackars mig som får för mycket utväxt.

Inte lika flashigt

Som deras uppläggning men mums vad gott. Och supernyttigt... Mangocurrysåsen var smarrig värre. Receptet gav massor av mat så det blir minsann middag imorgon också.

Husmorsorna lockade

Med Fish & Chips. Maken skulle laga maten idag så "vi" planerade in lite sånt idag.

Familjen har kommit hem

söndag 13 mars 2011

Att skriva rätt

Medan hon räckte honom den fyllda kaffekoppen.
Medan hon räckte honom koppen med kaffe.
Medan hon räckte honom koppen.

Sådant där kan man sitta och fundera över, och ändra och dona med. För att man tror att det spelar stor roll.

Vad skulle du ha vält? (Mina barn säger så, jag vet att det heter väljit).

Vilket det blev?
Det får du se om det blir en bok någon gång. Det kan också hända att det inte blir något av alternativen.

Även när man är 7 och cool

Kan det vara skönt att ha en pappa att hålla i handen.

Min sjuåring

På Naturhistoriska . Hon är plötsligt så stor.

Tur

Att de ställde in dinosaurievisningen så att vi fick titta på det här roliga istället.