måndag 27 september 2010

Fler höjdpunkter från Bokmässan

Ann Rosman, författare till Fyrmästarens dotter och Själakistan (Damm förlag):


"Mässans absoluta höjdpunkt är att få träffa läsare. Det finns ingenting som gör mig så glad som när någon dyker upp och berättar att de gillar mina böcker och frågar hur det skall gå för karaktärerna. Blir det kärlek på allvar mellan Karin Adler och Johan? Och så får jag förslag på saker som Folke, som utsett sig till kollegornas språkvårdare, något som sällan uppskattas, skulle kunna störa sig på.

Många som köpte Fyrmästarens dotter på Bokmässan förra året kom tillbaka i år för att införskaffa Själakistan signerad. Att någon väljer just min bok gör mig varm inombords. Skrivandet tar lång tid och innebär mycket ensamarbete. Och egentligen vet man ju inte om någon kommer tycka om ens historia. Kontrasten är stor mellan att sitta hemma framför datorn och befinna sig på Bokmässan och prata med dem som klivit in i min påhittade värld. Tusen tack alla härliga läsare som kom förbi, bland annat för att fråga om bok 3. Jodå, den är på gång, jag lovar. Titeln blir ”Porto Francos väktare” med planerad utgivning i maj/juni nästa år. Och väldigt roligt att få ett ansikte på dig, ”Skrivarmamma”.

Jo förresten, det var egentligen en sak till! Mina snälla föräldrar passade sönerna för att maken skulle kunna hänga med mig på mässan. Jag hade ågren över att mamma, som älskar Alexander McCall Smiths böcker, missade mässan just det år som han var där. Då jag fick förmånen att få prata med honom berättade jag det, varpå Alexander McCall Smith säger:
”Well - let’s give her a call then!”
Så ringde han upp min mor. Vilken kille – och författare!"

0 kommentarer: