söndag 26 september 2010

Bok och bibliotek 2010 - höjdpunkter

Jag tror inte att jag har hämtat mig från allt minglande än. Skavsåren på tårna har i alla fall inte försvunnit. Jag fick förmånen att träffa många trevliga personer och nu tänkte jag att ni också skulle få göra det. Ja, de flesta har redan figurerat här på diverse vimmelbilder men ändå. Här får ni höra vilka deras höjdpunkter under mässan var:


Christina Stielli, författare till Jag älskar dig inte (Wahlström & Widstrand):


Foto: Sandra Qvist.

"Det var ju min första bokmässa! Att välja ut en enda höjdpunkt är omöjligt (jag har tänkt länge nu). Min absoluta höjdpunkt var att komma dit, att se min bok, att få signera böcker, att få hålla ett seminarium, att få träffa ljuvliga rutinerade författare, att få mingla på Bonnierminglet, att få äta middag med andra författare på mitt förlag, att få se hur fullproppad en bar på Park kan bli, att få uppleva fötter som kommer att värka till julafton och att få äta skräpmat på oregelbundna tider och dricka något för många glas skumpa".


Varg Gyllander, författare till Somliga linor brister och Bara betydelsefulla dör (Bra Böcker):"Bäst av allt på mässan är varje möte med spännande, engagerade, inspirerande författarkolleger och läsare. Men om jag väljer en toppnotering så får det bli frukostfikan med den högt skrattande och otroligt varma Mari Ljungstedt".Sofie Sarenbrant, författare till Vecka 36 (Damm förlag):"Det var att få lämna mässan och komma ut i luften igen! Skämt å sido, jag var inte runt och lyssnade på någonting. Däremot fick jag höra mig själv på deckarscenen och det var intressant och lärorikt! Jag är nog fortfarande lite i chock, eftersom jag blev av med min bokmässeoskuld den här helgen ..."

3 kommentarer:

Simona sa...

Mmm vilken bra idé med fler författarporträtt.

Och vad trevlig Varg var, eller hur?

Puss
S

Pernilla sa...

Jättetrevlig!
Och den idén var ju nästan din darling.
Puss, ses snart igen!

Christina sa...

Tack :)