onsdag 29 september 2010

På väg hem...

...Blev jag uppringd av en säljare. Han jobbar för en tidning jag tidigare har prenumererat på. Han körde hela manualen, ja, han läste faktiskt innantill. Egentligen brukar sådant göra mig anti, jag brukar sucka och pusta och artigt tacka nej. När de då försöker med ytterligare argument tackar jag ännu mer artigt nej. Idag hände något konstigt.

Jag satt och lyssnade på hur ynglingen drog hela sin harang. Jag lyssnade på hur han fint slängde in mitt namn i en mening. Jag hörde att han egentligen var nervös och jag hörde hans fiiiina dialekt men framförallt hörde jag att han nog satt och ringde från sitt allra första jobb. Och va fan. Jag är tidningsaddict så varför inte en till? Jag bestämde mig för att säga ja om det inte kostade mer än 349 kronor. Så när han väl kom till sin slutkläm och erbjöd mig 7 nummer, två handböcker och automatisk uppsägning för 295 kronor kände jag ju att jag gjorde ett kap.

Hoppas han når upp till sitt uppställda mål. Trots att han inte läste så bra innantill. Jag tror jag börjar bli gammal, jag orkar liksom inte stå emot lika bra längre.

4 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

*ler* eftersom min dotter jobbar på ett sådant jobb... skönt att det finns folk som du, själv fräser jag av dem irriterat!

Pernilla sa...

Jag blev förvånad själv. :) Brukar också fräsa.

Millimu sa...

Det var fint gjort av dig tycker jag Pernilla! Jag tackar av princip aldrig ja till telefonerbjudanden, man jag försöker alltid att vara trevlig så länge den jag pratar med är det. Däremot har jag fått stora problem att värja mig när det kommer barn/ungdomar och ringer på hos oss och vill sälja allt från jultidningar till underkläder. Nu får min man öppna om han är hemma men eftersom han inte alltid är det kommer det inom några veckor en leverans med två linnen och en ny sport-bh till mig... Jag var ju tvungen när det skulle sponsra ett lokalt ungdomsfotbollslag! Suck.

Kram
- Millimu

Annelie sa...

Jag brukar försöka avböja trevligt innan de börjar läsa innantill. Men vissa fattar inte. Idag var det två försäljare som plingade på dörren och ville "prata om" min dammsugare. Som om de inte skulle sälja något. Så dum är jag inte...