lördag 15 augusti 2009

Lördag

Dan före dan före dan. Usch. Ångesten kryper i kroppen. Jag är så bra på att vara ledig att jag inte behöver ett jobb. Men tills jag är ekonomiskt oberoende så behöver jag ett ändå. Attans hur det ska hänga ihop. Och attans när min nya arbetsgivare hittar det här inlägget. Jag vill då passa på och ta tillfället i akt och säga att jag trots min inställning är en väldigt bra anställd. Mina goda referenser ljuger inte, de gillar vad jag gör. Jag tror att jag bara ger uttryck för vad de allra flesta känner inombords.

För att göra det bästa av situationen har jag idag fångat stunden. Stora E krävde att få leka med en kompis och maken skulle iväg till sina föräldrar i ärenden. Jag hade också ärenden men skulle först städa. När jag hade städat klart insåg jag att ärendena kunde vänta lite för det är inte alltid man är ensam hemma i sitt stora stiliga hus.

Jag slängde mig i bubbelpoolen och började på en bok. Det var helt underbart skönt att i lugn och ro ligga i värmen och titta på trädtopparna och läsa lite ord. Orden var Joyce Carol Oates i "
Älskad Saknad." Vet inte vad jag tycker än. Den var inte "wow" i början i alla fall.

Nu har min mamma kommit hit från Halmstad fullastad med hemodlade grönsaker och saker till döttrarna. Bl.a. otroligt söta klänningar. Sydda av mamma.

2 kommentarer:

Åsa sa...

Lägg tiden på en bättre bok! Jag kanske är en av få som inte upptäckt Oates storhet, men den där boken kan du i varje fall mista.

Underbart med en mamma som syr åt döttrarna!
Åsa

Pernilla sa...

Vet du Åsa, det var precis vad jag började fundera på. OM den verkligen är så bra som den sägs vara. Hon skriver verkligen inte enligt konstens alla regler i början, ingen gripande handling, för många personer, för mycket babblande. Ska jag helt enkelt bara skippa den alltså? Hmmm, har ju lite motstånd mot att inte avsluta böcker. Men du brukar ju ha koll. :)

Ja. Mamma är riktigt duktig. Hon har t.ex. sytt barnens lapptäcken som de har i sina sängar. Nu kom hon med hemsydda lakan + påslakan, en prydnadskudde var och så två klänningar var. Supersöta. Självklart spillde STora E ner sig (det var bara tomatsås) det första hon gjorde... Ligger nu indränkt i Vanish i tvättmaskinen.... Suck.