måndag 31 augusti 2009

Svininfluensan

Mannen som dog hade svininfluensan.

Jag kan inte hjälpa det men jag blir faktiskt rädd. Jag blir så rädd att någon jag älskar ska dö i den där läskiga influensan. Det verkar så svårt att veta om man har det och tydligen kan det gå fort också. Hur ska man kunna skilja influensan från en vanlig lite jobbigare förkylning?

Jag kanske reviderar mitt "nej" i vaccinationsfrågan.

4 kommentarer:

LadyM sa...

Jag är också rädd nu. Och jag tänker absolut vaccinera mej! Dessutom tänker jag inte tveka en sekund på att ringa VC om jag blir det minsta sjuk.

Jennica... sa...

Usch, nej det här minsann läskigt. Vi avbokade ju vår Cypern-resa i somras pga flunsan då det var så mycket skriverier om just svininfluensan och Cypern. Vi kände oss lite löjliga faktiskt, men till slut när vi diskuterat så mycket fram och tillbaka så kändes det som om det enda valet var att avboka. Detta pga att vi har en liten bebis som då var 3 månader.

Nu känns det som om jag också ska ändra mig i vaccinationsfrågan...kanske. Otäckt och svårt...

Mia, Businessmorsan sa...

Det hela är litet upphaussat (dumma, dumma media!). De två som har dött hittills har varit i *riskgrupper*. Den första hade troligen HIV (men det skrivs ju inte rakt ut i media, det antyds bara), den andre hade cancer. Svininfluensan drabbar dem som redan har ett dåligt immunförsvar. I övrigt är denna sjukdom att betrakta som en "vanlig" influensa. Som ju kommer varje år! Tidigare hade vi fågelinfluensan. Det var ett himla hallaballo om den också, minns ni det??! Men inte var det många svenskar som strök med i den, heller...

Hoppas dessa rader kan lugna någon orolig själ åtminstone litet grand.

Pernilla sa...

MIa, mitt logiska jag är helt med på noterna. Och jag vet att de tillhörde riskgrupperna. Men den rädda lilla mamman inom mig som inget annat vill än att ha sin lilla familj i fred kan liksom inte bara vara cool.
Jag vet att vi kommer att få svininfluensan i vår familj (vi är för utsatta dagligen) men frågan är ju bara hur allvarligt det blri. Vi kan ju inte skydda oss på något sätt, tror att det är det som också är jobbigt. Noll kontroll. :) Och det faktum att utöver riskgrupperna så är de som har dött friska unga människor och barn. Där passar vi in perfekt. Det är lite skrämmande.

Kram!