tisdag 23 mars 2010

Det här med steg

Jag drog på mig en stegräknare igår för att kolla hur mycket jag går på jobbet egentligen. Det är en stor skola, många trappor, långa korridorer. Jag har just nu en tjänst som går ut på att jag jobbar med olika arbetslag och därför rör jag mig över hela bygget.

Igår fick jag ihop cirka 5000 steg bara på jobbet. Utan att gå ett enda steg i onödan, det gör jag helst inte nämligen. Jag är en effektivitetshitler och är bra på att samordna logistiken.

Just nu står stegis på 3586 trots att jag knappt har gjort någonting. Jag har bara haft två lektioner och lunch. Inte gått speciellt långt för någon av dessa aktiviteter.

Jag är ändå lite besviken. Jag trodde jag gick mycket mer. Igår fick jag gå ut och gå för att komma upp i rekommenderade 10-15000 steg. (Vilket gäller egentligen?) Idag kan jag inte gå ut och gå så jag fastnar nog på under 5000 när dagen är klar. För lite.

Hur mycket går du på jobbet?

7 kommentarer:

/nina sa...

Jag läste någonstans att det där med 10 000 steg var någon sorts mini-mini-nivå som man alltid skulle se till att få ihop.... vilket låter oroväckande för oss båda.... :-)

Pernilla sa...

Har också för mig det och det var därför jag tänkte kolla eftersom jag tycker att jag rör mig väldigt mycket på jobbet. Men då kan man ju bli lite mörkrädd, hur få steg får man ihop som kontorsråtta, taxichaufför, kassörska, forskare etc? Kan inte vara många.

Pernilla sa...

Ska kanske byta till brevbärare? I innerstan så man har många trappor. Kanske. :)

Z sa...

Om jag inte vardagsmotionerar utan bara går på jobbet kommer jag upp i mellan 4300-6000. Beroende på vad jag gör för jobb. Men jag går till och från pendeln varje dag, en promenad på runt 45 minuter eller runt 5500 steg. Och då får jag ihop det varje vardag. På helgerna däremot... Då blir det hemskt lite gående. Jag försöker göra allt i veckorna istället så jag kan koppla av på helgerna....

Susanne sa...

Efter stegräkningstävling på vårt jobb kunde jag konstatera att 10.000 steg i princip inte gjorde varken till eller från för mig (typ bibehöll den redan tvivelaktiga formen..) men allt därutöver - gärna uppemot 15.000 steg - kändes som en nivå där formen förbättrades.

/nina sa...

Jamen det låter bekant, Susanne. Det var längesedan jag körde med stegräknare nu men tror också att 15 000 är det man ska försöka mecka ihop... ojoj.

Pernilla sa...

Det känns ju som att 10 000 verkligen inte är något egentligen. Jag kom upp i 8000 igår utan att göra ngt speciellt. Då känns det ju som att dubbelt så mycket under en rask promenad hade varit lite givande. Så det är väl 15 000 då. Bara 10 000 kvar idag då. Tur att jag inte alls kör bil till och från jobbet, dagis + skola....