tisdag 9 mars 2010

Skärgårdstips?

I sommar får vi utländska gäster och vi har tänkt att sticka ut en natt i skärgården. Vi är bara vuxna, vill äta gott, kanske partaja lite och sova över. Vilken ö rekommenderar ni och varför? (Ser ni pedagogen i mig...?)

Tips mottages tacksamt, det ska budgeteras och bokas i olika hörn av världen just nu.

8 kommentarer:

Malin Persson Giolito sa...

Vad är det för typer? Äventyrliga, bekväma, spioner eller seglare? Åker ni egen båt? Hur länge vill ni resa? Vill ni tälta eller sova på hotell? Försök inte med mig din gamla lärare, definiera frågan först. Hälsar Juristen och Seglaren.

Pernilla sa...

Jag tror att jurister är lite mer komplicerade människor än lärare. Speciellt högstadielärare som är vana att fatta sig kort och endast ta med det absolut viktigaste, annars riskerar infon att försvinna i allt tonårsbrus.

Såhär. Det är fem stycken som är amerikaner och amerikan/koreaner. Alltså amerikaner som har bott, eller bor, i Seoul - Korea. Två bor i Italien. (Känner du till ngt om det landet?) De kommer hit och är lite blandade, paret som bor i Italien är tydligen väldigt aktiva medan de tre som kommer från Korea är lite mer "laid back" och mest vill dricka vin och softa. Jag känner bara den ena koreanamerikanen, de andra är hennes polare. Men henne känner jag väl. Vi gillar att dricka vin. Sa jag att vi gärna dricker vin?
Ingen egen båt och JAG sover inte i tält. Knappt på hotell för de städar så jävla dåligt men det duger under kriget.

Så. Hur lyder den seglande juristens dom?

Pernilla sa...

Och du. Jag skrev EN natt. ;)

malin persson giolito sa...

Hmm. Rastaborg hotell i Saxarfjärden, kanske.

malin Persson Giolito sa...

Annars blir det väl Sandhamn.

malin Persson Giolito sa...

Varför? Amerikaner kräfva denna typ av komfort. Sen finns det inte så mkt hotell i skärgården, i alla fall inte om man bara ska stanna en natt. Annars: Ålands skärgård, eller Santa Annas.

Jessica E sa...

Sandhamn eller Grinda. Grinda ska ha riktigt bra mat. Sandhamn är ju Sandhamn, vackert, pittoreskt och längst ut i havsbandet.

Oaxen ska ju ha mycket bra mat också men jag är osäker på om man kan sova över där?

Pernilla sa...

Todeloo. Grinda har rum och har ju tydligen erkänt bra mat men jag undrar, är det för litet och för sömnigt? Sandhamn går bort för där måste man boka minst tre dagar och det är ju amerikaner jag har med mig, de har bara en natt till övers. :)

Malin, jag älskar Ålands skärgård men det känns lite för långt eftersom de inte har så mkt tid. Annars hade jag nog rekommenderat ett par dagar där. :)