tisdag 30 mars 2010

Blåkulla?

Visst är det på torsdag man drar? Mina kära döttrar har börjat prata om att de ska "gå runt och få godis". Suck. Hatar sådana där tiggarstråt och nu börjas det. Pest och pina. De pratar också om att de måste ha en "så där kaffekanna". Var ska jag hitta en sådan?

Och så måste jag ta ett snack med skolan. De har talat om för Stora E att påskharen kommer med godis på påsken. Vad f-n gör en påskhare? Tar tacksamt emot en beskrivning från skolan eller någon duktig bloggläsare.

För övrigt verkar ingen som inte är lärare jobba på skärtorsdagen. Det står "ledig" på nästan varenda unge på listan på fritids. Okej att lärarbarn har lediga lov men halvdagar finnes icke. Själv har jag arbetstid till 16:30 och sätter hoppet till maken som kan styra sina tider lite hur han vill. Låtsas vi i alla fall.

Jag har i alla fall lyckats förbereda påskäggen. Jag har inte köpt godis. Jag har köpt hopprep. Måste kanske uttöka innehållet något.

4 kommentarer:

Erika sa...

Jag vet, jag har också jättesvårt för detta med tiggeri. Min lösning har varit att mina barn har fått rita små påskkort som de har fått dela ut till alla som de fått något av. Känns bättre då tycker jag. Påskharen vet jag tyvärr inget om, ingen tradition som vi har haft...

Anonym sa...

Hos oss var det påskharen som hade varit framme och gömt påskäggen (helt ologiskt IOM att det är hönor som lägger ägg men men). Sen hade påskharen a.k.a mamma gjort som en skattjakt så via lappar med ledtrådar fick man leta sig fram till ägget.

Hos oss är det påskfest på dagis. Jag åkte tidigt tidigt på tjänsteresa och maken glömde bort det. Suck! Trots att jag lagt kajal och rouge synligt i badrummet men ville inte skriva honom på näsan med en lapp. Nåja, för Gs skull spelar det ingen roll, mer för fröknarna som fixar...

/Catharina

Anonym sa...

Ja du, min 22 åring var livrädd i flera år för påskKARLEN, hon hörde fel och trodde att påskharen var en karl som smög runt och la ut påskägg i buskarna. Mina ungar måste rita fina påskbrev att dela ut om de ska få gå påskkärringar. Själv laddar jag med godis med papper på och femkronor till grannarnas ungar när de knackar på. Man ska inte ha en skål lösgodis som varenda unge får gräva runt i. Hua.
Cinna
http://therichbitch.se/

Helena S. sa...

Jag måste också jobba, fnys! Måste dessutom köra 10 mil enkel resa för att vara med på ett möte.