tisdag 27 april 2010

Gårdagen

Hur var det då?

Intiman var fullsmockad med folk. Mest kvinnor, faktiskt i ganska spridda åldrar. Jag hade trott att det mest skulle vara kvinnor i min ålder. Varför vet jag inte. Det var bara det jag trodde.

Det var ett digert program med många intressanta samtal. Massor av författare vilket såklart passade mig bra. Katarina Wennstam, Dilsa Demirbag-Sten och Moa Herngren pratade om att skriva om starka ämnen tillsammans med Carina Nunstedt.

Elizabeth Gummesson var lika klok som vanligt (har hört henne förut) och pratade lite om allt möjligt. Svartsjuka, driva eget företag och att försöka dra ner på ambitionsnivån.

Alexandra Pascalidou berättade om sin nya kokbok och i pausen serverades mat från den. Det var dock inte super för en person som varken gillar oliver eller fetaost men andra länsade sina tallrikar.

En charmerande herre som heter Giovanni Masturzo kom från Gevalia och berättade om sitt första möte med svenskt kaffe för 38 år sedan.

Efter matpausen kom Thomas Bodström och berättade om ECPATs arbete mot barnsexhandel. De gör ett otroligt viktigt jobb och om du inte redan stödjer dem, fundera på om du inte ska ta och göra det. Det som berörde mig mest var när Thomas Bodström sa att många faktiskt tror att det inte är lika farligt för Thailändska barn att utnyttjas. "De är ju så fattiga och har det ändå så dåligt, de kanske tjänar lite pengar i alla fall." Är tydligen en vanlig åsikt bland vanligt folk.

Sedan var det Mari Jungstedts tur. Hon pratade om sin nya bok som kom direkt från tryckeriet. Vi fick även njuta av lite högläsning ur den och jag blev mycket sugen på att läsa! Verkar superspännande, som vanligt.

Pia Sundhage berättade om hur hon coachar. Istället för att fokusera på det som är fel och rätta till så fokuserar hon på det som är bra. Det tycker jag var väldigt vettigt. Hon avslutade med att sjunga "Times they are a changing" och det var så häftigt. Helt ensam, bara hon, och hennes sång.

Sist ut var Carin Rodebjer som kom och pratade om sina kläder och sin filosofi.

Det var en mycket inspirerande kväll på många sätt. Jag hade en riktigt härlig kväll med min goda vän och det var superhärligt att bara insupa all klokhet som levererades från scenen.

3 kommentarer:

Z sa...

Låter bra! Mer inspiration åt folket!!!

Carolina sa...

Härligt! Men jag undrar hur de lyckades klämma in så MÅNGA olika grejer under en och samma kväll?? för du var väl inte där hela natten?? : )

Bendel sa...

Min redaktör var också där och tyckte att det var bra. Har jobbat med kaffemannen, visst är han fin. Kommer essutom från Sorrento, bara en sån sak!