måndag 5 april 2010

Status på boken

Jag har skrivit 315 871 tecken vilket då tydligen betyder ungefär 315 boksidor. Det är helt sjukt. Hur kan jag ha fått ihop så mycket text? Kan det stämma verkligen, att 1000 tecken är en boksida? Uppgiften kommer från Denise Rudberg, hon borde veta. Tycker man.

Jag har i mitt worddokument skrivit 140 A4-sidor.
Jag bedömer att jag nog behöver skriva ungefär 20 A4 till, innan jag anser att den är ihopknuten och klar. Kanske mer. Har några saker att jobba igenom. Jag kommer nog att ta bort två-tre sidor av det jag har skrivit, de passar inte in.

Just nu består romanen av 56 596 väl valda (och några mindre väl valda) ord. Betänk att jag också har strukit en massa ord på vägen. Och nog kommer att stryka och ändra en hel del till.

Trots allt det här jobbet har min stackars bok ingen titel. Den har en arbetstitel som absolut inte kan användas.

12 kommentarer:

Fröken Film sa...

Jippie!!! Jag har fattat fel, jag minns det som att 1000 ORD var en boksida. 1000 TECKEN är ju betydligt bättre! Grattis till dig, det är inte klokt vad spännande att du har fått ihop hela historien (om än vissa delar i huvudet, om än vissa delar måste justeras, såklart).

Men visst är det svårt med titel, måste man ens ha en titel när man skickar in till förlag? Jag tänker mig att det sitter proffstitelsättare i de där byggnaderna som har mängder av sköna idéer:)

Vilken tur att det snöar idag så du får sitta inne och grotta i texten! :) Glad påsk!

Simona sa...

Alltså. Böcker är ju olika STORA när de trycks. Min bok är 705 000 tecken med blanksteg, 577 000 utan blanksteg, 122 000 ord och den blev bara 383 sidor till slut. Känns nästan lite futtigt med tanke på hur HELVETISKT mycket jobb jag lagt ned på den.

Simona sa...

Och mina böcker har aldrig haft nån titel, det är ett jävla gissel. Som tur var hjälpte förlaget till med det.

Fröken Film sa...

Simona: Där ser man, tack för infon! Skönt att veta att det existerar proffstitelsättare:)

Simona sa...

Fröken film: min erfarenhet är att förlagen mer än gärna lägger sig i precis allt - titel, formuleringar, slut, sidantal etc etc.

:-)

Fröken Film sa...

Simona: Typiskt! Det kunde man ju räkna ut:)

Fröken Film sa...

Simona: Typiskt! Det kunde man ju räkna ut:)

Pernilla sa...

Simona, jag tänkte faktiskt på din bok. Jag har ju sett hur många miljarder tecken den var och du sa att den blev runt 300 ord. Därför fick jag inte riktigt ihop det. Men det beror väl lite på hur mkt luft man har, hur mkt dialog etc. 122 000 ord... Jag ligger i lä. :)

Och det där med att förlagen lägger sig i, det är väl både på gott och ont. en del är ju skönt att ha hjälp med men en del saker kanske man själv vill råda över. :)

Men frk Film. Vad får dig att tro att jag får sitta inne och gotta mig i texten när det är skitväder? Mina barn blir ännu mer oregerliga när det är dåligt väder. Min skrivtid börjar så fort de ligger still på kudden. :)

Anneli Stålberg sa...

Så spännande det är när man anar ett slut på sin historia.
Jag har kommit ungefär lika långt som du har gjort på min bok (57 096ord):)
Jag har tyckt att det är så svårt att veta hur många boksidor ett manus innehåller så det har varit stor hjälp att läsa andras författarbloggar.

Kram!

Pernilla sa...

Anneli, det är ju rätt svårt att veta. Samtidigt är ju alla manus olika - olika historier kräver olika längd helt enkelt. :) Kul att vi ligger så lika!

Malin Persson Giolito sa...

Grattis. Jag svarar på bloggen ;-)
KRAM

ulrika sa...

Hm, som Simona skriver ser ju boksidor hemskt olika ut. Men jag hajade faktiskt till när jag såg Denises riktmärke - för mig har det snarare varit 2000 tecken per sida. Vilket, såklart varierar beroende på hur mycket dialog osv det är.
Simona har ju hamnat ungefär där, om man tänker att en del är dialog och därmed har färre tecken per sida. Men som sagt, tja... Boksidor ser olika ut, helt enkelt! Testa att räkna, i olika böcker: en hel rad inklusive blanksteg, gånger antal rader. Lite matte skadar aldrig, eller hur ;)