torsdag 8 april 2010

Ställde klockan.
Snoozade.
Tänkte skippa.
Tog tag i mig.
Klev upp, klev ut.
Tog en powerwalk blandat med lite minjogg mellan diverse lyktstolpar, vägkrön och soptunnor.
När jag joggade jättesakta knastrade det i nacken. Det gjorde ont och det kändes inte bra. Fast det gick jättesakta och jag verkligen fokuserade på att stabilisera bål och nacke.

8:30 hade jag tid hos sjukgymnasten.
Gissa hur mycket jag får jogga...

Jag får gå. Jag får cykla. Jag får göra mina övningar med min egen kropp, gummiband och pilatesboll.

Så cykla. Och gå. Vilken tur att min cykel krossades när det rasade snö från taket.

Skorna? Jodå. De var ursköna. De funkar nog för powerwalking också.

7 kommentarer:

Olivia sa...

Fan! Inte bra!
Pernilla, du måste till osteopaten, tror det kan hjälpa dig!
Kram

Z sa...

Men vilken otur!
Det är det jag säger, det är bättre att gå än att hålla på att skumpa omkring!

Carolina sa...

Fyyyy så trist! Men i hemlighet är jag rätt avis på att du har den Enda godtagbara ursäkten för att slippa detta flåshurtiga joggande... Men det är alltid skit när man faktiskt inte längre har ett val - TUR att du kan göra så mycket annat ändå, och skorna var ju superfina - modebloggsvarning??
: )

Pernilla sa...

Carolina, I KNOW! Jag är lite nöjd med den där domen också. Fast ändå inte. Ville börja ta i lite. Kroppen vill ta i. Kroppen behöver ta i. Kroppen är lite lös, den behöver lite fastare tyglar. Eller så.

Men modebloggsvarning? Naej!!!

Och Z, precis. Jag har också alltid varit av den åsikten.

Olivia. Just det. Det var ju det du rekommenderade. Du får berätta mer!

Malin sa...

Jag vill också komma igång och träna ordentligt och du inspirerar mig! Dock blev jag påkörd bakifrån i januari av en... människa och åkte på en whiplash som jag hoppas ska läka ut.

Går hos en riktigt bra sjukgymnast 2 ggr/v och skulle egentligen vilja ta till en PT men jag undrar om en sån funkar när man har så känslig nacke som jag just nu.

Hur är det med din nacke? Funkar Friskis för dig? Vilken typ av pass? Får du styrketräna?

Pernilla sa...

Vad är det med folk utan koll framåt? Blir trött.
Enligt min sjukgymnast ska jag undvika allt det där nu. Nu är det bara stabilisering av nacken som gäller och den enda träning jag ska göra är att gå och cykla. M¨åste hålla nacken stabil och rak. ¨Vill också komma igång.

Jobbigt att gå två ggr/vecka! FAst skönt också, det hjälper ju att gå.

jag gick till en direkt efter olyckan men hon var inte bra. Hon var totalt oengagerad och jag behövde inte komma igen. Tyckte hon. Sedan har jag gått runt här i tre månader och haft ont och gjort mina övningar. Så ringde jag igen och bad att få komma till sjukgymnasten jag var hos för två år sedan när jag också blev påkörd bakifrån. HOn är super!

Och för övrigt ska jag sluta stanna vid stoptecken och i rondeller där det är kö. ;)

Malin sa...

Men menar du att du haft oturen att bli påkörd TVÅ gånger??? Vad är det för fel på folk?

Det är farligt att både åka med och köra bil. Jag förstår helt klart din barnstolsfixering nu!

Själv stannade jag för att släppa över ett BARN på ett ÖVERGÅNGSSTÄLLE när jag blev påtjongad! Just före övergång från 50- till 30-väg, dessutom, så man kan ju tycka att bilföraren borde haft i bakhuvudet att man brukar sakta ner där...

Just nu jobbar min nya sjukgymnast med att jag ska få fart på mina småmuskler för de stora är stenhårda eftersom de överkompenserar när inte de små funkar. De la av vid smällen. Så min hemläxa är att lyfta huvudet... två millimeter. Vad tror du om den, va? Första gången fick jag ta i som 17 - det var nästan som att vara förlamad. Småmusklerna var helt avstängda.

Jag bytte också sjukgymnast efter att ha gått hos en oengagerad på vårdcentralen. Den nya är väldigt grundlig och kunnig - skönt! Vi la genast bort alla gummiband och träning med stora muskelgrupper för jag fick bara ont. Nu har hon gett mig tillåtelse att börja på Friskis så jag är jätteglad för det! Funderar bara på vilka pass jag ska våga mig på.

Vad funkar för dig?