torsdag 22 april 2010

Att suga, eller inte suga

Jag funderar lite på varför jag tycker att min text är så dålig just precis nu? Det har funnits stunder då jag har tyckt att den är super. Det har funnits andra stunder då jag har tvekat. Just nu är den bara dålig. Allt är dåligt. Språket. Storyn. Allt.

Jag har i dagarna bestämt mig för att låta någon annan läsa.
Någon annan ska läsa det jag har suttit och skrivit. Snart.

Jaha. Är det så farligt då? Jag skriver ju officiellt varje dag. Här. På jobbet. I andras bloggar. På facebook. Allt jag skriver måste jag stå för, och det gör jag. Men det här är skillnad. Det är något slags försök till en bok. En bok som jag vill publicera. Och det kan hända att ingen annan tycker att den bör publiceras. Det kan hända att de som läser kommer att sitta och tänka dåliga tankar. Om texten. Och då känns det som att de tänker dåliga tankar om mig. Och så kommer alla skratta. "Hur tänkte hon när hon tänkte att hon skulle skriva?"

Så. Det är därför det känns som att jag suger. Fast ni är gulliga som peppar och hejar på. Tack.

4 kommentarer:

Carolina sa...

Just den här biten är något av det läskigaste som finns, att låta ngn annan läsa, men stålsätt dig och gör det! Det är en sån lättnad när man väl lämnat över bunten! OCH välj såklart läsaren med stoooor omsorg... Detta är ju på väldigt många sätt nästan som att föda barn, och det har vi ju faktiskt överlevt!!!

Isa sa...

Heja på, jag tror på dig!!

Pernilla sa...

Tack Isa. :)
Carolina, du har en bra poäng där med barnafödandet. Och jag känner att det är lite som att just ha fått en bebis. Det är så svårt att lämna över den till någon, även om det är någon man litar på till 100%. Det finns ändå ingen som är bättre för bebisen än en själv... Om du fattar hur jag menar. :)

Men jag ska få det läst. Det är på gång.

Carolina sa...

Jag fattar precis. Lämna genast bort bebisen, du behöver "sova", det kommer bli jättebra, jag lovar. (på hedersord och samvete, som mina flickor säger...) OCH var mån om att barnmorskan som får ta din nyfödda är väl kvalificerad och har ditt fulla förtroende. good luck.