måndag 16 maj 2011

Svedd som pocket


Om du har missat den lysande romanen Svedd (Bra böcker) av begåvade Sandra Gustafsson måste du skynda dig att göra något åt det. Nu kommer den som pocket så alla som inte läser inbundet kan andas ut.

Om boken:
Helena är inspärrad. Hon har gått över gränsen, men vad är det hon har gjort? En gång i veckan får Helena träffa en psykolog och i samtalen med honom rullas sanningen upp bit för bit. Under flera år hade hon ett förhållande med en man som gav henne mod att leva, trots de mörka hemligheter hon bar på. Men hon var alltid "den andra kvinnan" och till sist rasade Helenas sköra värld samman.


Vi får möta Helena i skärvor: samtalen med psykologen varvas med återblickar till barndomen och Helenas inre samtal med sitt livs kärlek. Berättelsen är full av nerv och spänningen stiger med insikten om vem Helena egentligen är.
"Svedd" är en psykologisk spänningsroman som insiktsfullt skildrar en trasig människas desperata försök att skapa ett liv värt att leva.

Jag själv hade ibland svårt att andas när jag läste Svedd. Den kryper in under skinnet, stannar kvar och känns. Så jävla bra. (Ursäkta ordvalet men det är sant). Gå och läs. Nu!

2 kommentarer:

Sandra sa...

"Så jävla bra."

Skulle vara en bra blurb på en bok :)

Pernilla sa...

Du kanske vill blurba min med den kommentaren? ;)