tisdag 7 juni 2011

Det började så bra

Förra söndagen gav vi oss av. Mot Roma. Tidigt tidigt. Efter att äntligen ha kommit fram till vårt underbara B&B At home Townhouse Filiberto gav vi oss ut på stan. (Underbart för att det var rent, det var fräscht, det var nytt, personalen var kanontrevlig och proffsig, våra barn togs om hand på allra bästa sätt, minibaren hade hyfsade priser, rummen var stora, det var tryck i duschen och sa jag att det var rent?) Helt kanon!
Våra små hjältinnor (vilka dundertjejer vi har, de älskar att resa) var dock ganska slagna efter lång dag så det blev lunch, liten promenad och så smög vi oss in på SAS Radisson fast de hade sagt att man inte fick bada där när man inte bodde på hotellet. Efter att ha beställt in diverse viktiga drickor (bubbel i olika former till olika storlekar av människor) lade jag huvudet på sned och bad på min bästa spansk-italiensk-engelska och se där - barnen fick bada. En supereftermiddag på taket. Helt underbart. Trots finfin B&B var jag lite putt över att vi inte slängde på 3000 kronor till och bodde på Radisson istället. Där hade jag dessutom lyckats få Eurobonus. Oh well. Tror plånboken är nöjdare såhär.


Nästa dag gjorde vi Rom. Barnen traskade nästan utan knot från 10 på morgonen (efter en jättefrukost som serverades i rummet ) till 21 på kvällen.
Vi var på Colosseum, åt pizzalunch i en lummig park, gick till Forum Romanum, körde pengakast i Fontana di Trevi och gick upp och ner i Spanska trappan. Rom på en dag med två barn. Helt okej jobbat.
 
Vi gjorde en paus på den svenskägda baren Salotto 42 som är en riktig oas i Rom. Jag var där med min amerikanska kompis Ann för några år sedan och nu gick vi dit. Det är så mysigt och ligger centralt. Piazza di Pietra (tror det heter så) och mmmmmm. Barnen fick smoothies, jag fick bubbel. Maken körde öl tror jag. Vet inte så noga. Jag var upptagen med bubblet.
Såhär ser man ut när man har haft en härlig dag i Rom:
Det var ungefär efter det här som det började gå utför ...


Det får dock bli cliffhanger på den för jobbmailen väntar. Och imorgon - vardag. Och riktig slutspurt på året. Det ska skrivas åtgärdsprogram och sättas betyg. Och redas ut eventuella oredor efter vikarielektioner. Jippie. 

2 kommentarer:

MonasUniversum sa...

Amen vafan Pernilla. Sitter och äter frukost och blev överlycklig när jag såg att du skrev om Italien...tills det tog slut! Wtf, ska jag behöva vänta till i kväll nu!

Pernilla sa...

Men herregud människa! Du jobbar. Du har barn. Du har en blogg. Du har en man. Du borde veta hur det är. Jag la ju upp en massa fina bilder för att vara snäll. Där får man för det. Bah.