söndag 19 juni 2011

Glömde visst ...

... att blogga lite igår. Svärfar fyllde år och när Lilla E väckte mig 5:40 fick jag en liten idé.

Jag klev upp och jag och barnen bakade scones. (Detta morgonen direkt efter jag röjde hela köket efter chokladbollsbak sen fredagkväll, måste ha blivit helt galen). Vi drog upp maken som hade lagt sig vid 4 då han kom hem från jobbets sommarfest och innan 8 klev vi in hos svärfar och sjöng Ja må han leva och så åt vi frukost med födelsedagsgubben.

Sedan fortsatte dagen i galet tempo. Lilla E skulle på kalas. Jag, maken och Stora E åkte under tiden till makens kontor och hämtade svärfars present som inte fick följa med ut på firmafest kvällen innan. Vi bytte om i raketfart, hämtade Lilla E från kalaset och åkte till svärfar igen.

Det var en riktigt fin eftermiddag i svärfar och svärmors trädgård och det finaste av allt var att svärmor fick komma hem i några timmar och kunde vara med. Vi satt i trädgården och njöt, alla 20 som var där. Barnen med kusin drog ut varenda leksak de kunde hitta i trädgårdboden och när det blev städdags var det ingen som hade använt något av allting. Ingen av dem reflekterade över att jag inte hade använt en enda grej men ändå hjälpte till att städa.

Det var sen kväll innan vi kom hem och Lilla E var så slut att hon grät som en liten bebis. Hon sov nästan innan hon låg i sängen.

Och i morse tog vi sovmorgon. Stora E, känd för sitt icke behov av sömn, slog till och sov till 8:30 och Lilla E vaknade först 9. Nu får de lyckosfrukost framför tv:n och jag noterar nöjt att det ligger en lat, regnig söndag framför oss. Gissa vem som snart stänger in sig med lurar och dator och börjar fila lite på den nya början?!

0 kommentarer: