tisdag 21 juni 2011

Ledig

Vet ni hur skönt det känns att ha sju hela veckor ledigt framför sig? Jag önskar att ni vet det för känslan är enormt skön.

Nu väntar en vecka med kvalitetstid med barnen. Jag kallar det kvalitetstid men vi vet alla vad det betyder. Frukost, lunch, middag. Och mellis. Och konflikter. Men det handlar ju bara om inställning - n'est ce pas? Det har jag ju fått lära mig av mina mest kritiska bloggläsare.

Efter veckan då barnen och jag har kvalitetstid kommer makens vecka med kvalitetstid med barnen. Då ska jag låsa in mig och försöka göra min förläggare nöjd.

Sedan kommer sommarens höjdpunkt. Kim. Min kompis från studietiden i Sevilla för hundra år sedan. Hon kommer till Sverige för femte eller sjätte gången. Om någon har lämplig singelkille får ni hojta. Hon har dock lite för höga krav.

Men imorgon kommer också en höjdpunkt. Jag och några trevliga författare/skribenter/ you name it ska äta middag. Och dricka vin. I alla fall jag. Och då ska jag och Sandra Gustafsson dra vinnarna i tävlingen. Någon ordning måste det ju vara fast det är sommarlåååv.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Inställning", my ass. Det här är min Inställning: färdiga köttbullar, färdiga pannkakor, färdig lasagne. Inget lördagsgodis om de grälar. Hur mycket video man vill när det är under 25 grader varmt ute. Mannen sköter disk och städning, läggning och barnhygien (samt uppvärmning av färdigmaten i micron). Du ska ju jobba. Med boken? PUSS och grattis till semestern hälsar MPG

Pernilla sa...

Håller med. Fast hur mkt video man vill under 25 grader ute fungerar ju inte här.
Jag har ju, effektiv och så som jag är, bokat in jobbtid. Och då kommer det se ut sådär som du beskrev ovan. Förutom att han också får laga mat, inte värma upp ngn jävla mikromat. Han lagar, jag äter.

Idag åt vi lunch på McD. Maken jobbar.