onsdag 8 juni 2011

Tre inlägg om Italien

Är ni nöjda nu? Får jag sova en stund? Puss.

9 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Taaack, jag älskar reseskildringar!

Sofia sa...

Men jag förstår inte din negativa attityd? Vädret kan väl ingen rå över, det vet väl alla att man måste vara beredd på dåligt väder? Att en turistattraktion inte lever upp till dina högt ställda förväntningar säger väl mer om dig än om Italien? Du beskriver ju flera ljuspunkter som vi i vår familj skulle se som inslag av en lyckad semester, om inte det räcker för dig så tror jag att det är bäst att stanna hemma.

Jag trodde att jag skulle få läsa om tornados, bilolyckor, dygn på sjukhus och stula plånböcker. Minst. Dina I-landsproblem tyder på att du aldrig haft en dålig semester.

Pernilla sa...

Sofia. Ledsen att jag är negativ när du tycker att jag inte borde vara det. Och lyckos mig som aldrig har haft en dålig semester och bara har i-landsproblem. Faktiskt är jag ganska glad över det.

Åsa - vassego.

Susanne B sa...

Tack för reseskildringen och hoppas du sov gott. För min del får du tycka precis vad du vill om Rom i ösregn! Kram :-)

Pernilla sa...

Tack Susanne. :)

Mia, Businessmorsan sa...

Hej Pernilla. Trist att du inte är nöjd! Men som det sagts tidigare, regnet är ju faktiskt inte ens Camorrans fel, tror jag... ;-) Sedan får man ju skilja på olika slags semestrar - charter eller reguljärt. Med charter kan man ligga vid poolen på Sun Ving Resort i Egypten, och låta barnen leka i någon Bamseklubb eller så. Med reguljär resa får man fixa allt själv, vara beredd på strul, köer, missförstånd - samt uppleva charmen med allt detta och att man faktiskt får uppleva ett land *inifrån*, vilket väl är litet grand poängen med att resa. Inklusive alla bekymmer. Dessutom är det nyttigt, både för en själv och för ev medföljande barn. Bra att få en aha-upplevelse om vad man har att tillgå hemma (som man ibland tar alldeles för mycket för givet).

Gällande Pompeji så har jag också varit där. Det var fantastiskt. Däremot är det inte optimalt i stekande sol heller, kan jag intyga. Trots många medhavda vattenflaskor fick jag sådan vätskebrist att jag knappt orkade masa mig runt - supertrist eftersom allt var så intressant, och jag missade en del på slutet. Kompisen hade som tur var varit där tidigare, men han gick också en runda på slutet som jag inte orkade. Inte bara regn som kan ställa till det med andra ord...

Gällande trafiken så är det vädligt stor skillnad mellan norra och södra Italien. Gränsen går någonstans mellan Rom och Neapel. Mycket värre trafik i Neapel än i Rom m a o. Men det är ju "humör" i trafiken överallt i Italien förstås. Italienare är ju alltid italienare! (inte många bilbarnstolar där, va...?)

Jag hoppas besvikelsen lägger sig litet grand över tid, och att du skall få aptit på Italien igen. För det är ett fantastiskt och mycket fascinerande land med mycket att upptäcka - även med sina "brister" (som ju alla länder har, inklusive Sverige)...

Stor KRAM,
"Globetrottern"

Pernilla sa...

Precis varför jag inte gör charter. Skulle. aldrig. stå. ut. Jag avskyr att vallas omkring och fixar mer än gärna själv. Det är halva nöjet.

Italien har säkert sin charm och det var ju den jag ville upptäcka men pga vädret så fick allt ändras, ställas in och donas.

Men jag vet itne. Det var andra gången jag var i Rom och hur fantastiskt vissa saker än är där så är det inte min stad. Vi har inte funnit varandra.

Jag fattar lite att de pysslar som de gör i Neapel. Bor man bredvid en av världens farligaste vulkaner kanske man inte bryr sig om småsaker som skräp och trafiksäkerhet. Vem vet, imorgon kanske man ändå är översköljd av lava... :)

Kalaslotta sa...

Vet du, det tog mig tre gånger till Rom innan jag fattade charmen med denna stad.

Florens däremot, kärlek vid första ögonkastet...underbar stad!

Simona sa...

Äh. Folk som klagar att folk klagar. Whats the bloody point lixom.