söndag 22 februari 2009

10 anledningar till varför jag inte gillar skidåkning

1) Man får inte duscha innan man ska ut. Jag hatar att inte duscha på morgonen. Men det är ju sååå viktigt att behålla hudens fetter och blaha blaha för att inte frysa. Spelar ingen roll om jag inte duschar eller duschar, jag fryser ändå. Fryser och är ofräsch.

2) Underställ. De sitter åt och lämnar liksom ingen pardon. Alla skavanker syns. Dessutom blir man helt elektrisk när man tar det av sig.

3) Resten av kläderna. Innan man har lyckats få på sig underställ, nästa lager, varma strumpor och ytterkläder är man svettig och frustrerad. Det här är enbart efter att ha klätt på mig själv. Klär jag på barn också så är jag redo för institution.

4) När man har fått på sig alla kläder, då ska man ha med sig saker också. Handväska fungerar liksom inte med vintersportkläder. Då ska allt packas om och läggas i fickor. Så glömmer man alltid kvar något i väskan som det senare visar sig att man behöver där i backen. Typ pengar. Annars fungerar det omvända också- man glömmer alltid något i någon ficka och det dröjer till nästa år innan man fattar vart saken tog vägen. Då hittar man alltid ett intorkat lypsyl och en skrynklig hundring i någon gömd ficka.

5) Kissnödig. Alla kläder på. Då blir jag kissnödig. Garanterat. In på toa och av med alla jävla lager. Så kommer det tre droppar. På med alla lager och om en timme precis samma sak igen.

6) Pjäxor. Seriöst? 2009 och ingen kan uppfinna pjäxor som sitter bekvämt och som man kan gå vettigt i? Verkligen ingen? Det är emot min natur att vara sådär instängd. I don't do pjäxor so I don't do slalom.

7) Vinterväglag. Omöjligt att köra i. Man ser inte var vägen börjar och slutar för det är bara vitt. Och halt. Och de man möter tror att de behöver minst fem meter från vägrenen och att jag inte har ett dugg emot att köra nere i diket.

8) Maten. Det är inte mysigt att frysa fingrarna av sig och äta torra mackor i backen. Nej. Spelar ingen roll hur många som bedyrar att det är sååå härligt. Det är det inte. Går man på något ställe i närheten av backen för att äta så är det sjukt dyrt, sjukt trångt och sjukt fettigt. Och hem kan man aldrig ta sig för när man väl är ute så har klockan blivit lunch så man måste äta direkt.

9) Få inte ens igång mig på liftarna. Detta kan generera minst tio sidors skrift. Vi lämnar det där.
10) Se upp i backen, tusen hål i nacken. Kan man inte införa turordning i backen? Måste alla svischa förbi och omkring och vara överallt? Var ska jag få plats att åka i sakta mak?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Spelar ingen roll vad du säger. Me lööööv skidåkning. Fast helst i Alperna där det är lite mer sol.

kram kram!

Pernilla sa...

Ja, sol would be nice. Jag råkar aldrig ut för sol i backen. Kanske har det med min strålande attityd att göra? ;) Och DU får väl gilla skidåkning hur mkt du vill. Jag är ingen frälsare som pådyvlar alla min åsikt. Jo. Ibland. :)