fredag 27 februari 2009

Dagen. Del 2. Förmiddagen.

Vi städar. Eller JAG städar. Hela huset. Dammar, torkar och dammsuger. Efter tretusen avbrott (minst) så blir jag klar. Det är rent. I alla fall på golven. Jag börjar tillagning av lunch och när det puttrar hemtrevligt på spisen sätter jag mig vid datorn och kollar facebook. I två sekunder. Eller minuter, jag är inte så bra på matte. Noterar i ögonvrån hur mina barn tisslar och tasslar och springer mellan köket och sitt rum.

Till slut inser jag vad som försigår. De snor bröd. Baguette från i förrgår. Lagom torr och smulig. Från köket, genom en korridor och in i deras rum.

Jag får ett utbrott. Jag predikar för mina barn hur otacksamma de är och hur dåligt det är att sno bröd när jag just hade sagt nej till macka. Dessutom har jag ju dammsugit hela dagen och så bara förstööööör ni!
Nu dammsuger ni upp det här! För säkerhets skull använder jag ett högt tonläge, så att de inte ska missa allt viktigt jag säger.

Stora E börjar. Hon vet tydligen hur man gör, jag förvånas. Efter exakt tre sekunder säger hon till Lilla E att ta över. Då blir det kaos. Smulorna åker hit och dit och jag blir galen. Mer galen. Det är ju väldigt moget - vad fan gör lite smulor? Egentligen.0 kommentarer: