torsdag 19 februari 2009

Logistikguru

Idag jobbar jag 8:15-16:30. Maken är på Ålands hav på konferens. Barnen ska hämtas senast 15:45 då förskolan har APT på eftermiddagen. Morfar (min pappa) åker på semester klockan 17. Farmor och farfar har också jobb att sköta.

Jag undrar först vad jag ska göra. Hur hämta barn OCH uppfylla min arbetstid? Jag löser sedan uppgiften. Det brukar jag göra. Den här gången with a little help from my friends. Tack bästaste S!!! Barnen får följa med sina bästisar, som råkar vara systrar, hem. Mycket praktiskt. Det är första gången Lilla E får följa med hem till en kompis utan mamma i släptåg. Lite tidigare än jag hade tänkt mig men det går nog bra.

Klockan 16:30 börjar mitt race. In i bilen. Till kompisarna. Hämta barnen. Släppa av Lilla E för middag hos farmor och farfar. Ge Stora E och mig själv en varsin macka i bilen. Till simskolan. Hämta Lilla E (om inte maken hinner före) och få hem oss och hitta något ätbart...

Igår kväll hade jag packat och planerat allt. Då kom maken på att hans båt minsann skulle gå 7:45 idag. Jaha! Då fixar jag väl lämningen också då. Stora E:s avdelning hade planerat fest till idag så hon stod och hoppade för att få gå dit, övertygad om att festen redan hade börjat. Tur det, allt gick väldigt mycket smidigare då.

Efter en rask promenad i den friska vinterluften kom vi 30 minuter tidigare än vanligt till förskolan. Jag lade huvudet på sned och frågade om mina barn fick komma in fast de inte har schemalagd tid förrän 8:00 och fastän vi inget hade sagt i förväg. Jodå. Det gick så bra så. Fröken hann till och med berömma Lilla E:s språkutveckling så det var en nöjd och glad mamma som gick hem igen för att hämta bilen och påbörja en ny härlig arbetsdag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Imponerande!

Pernilla sa...

Och lite utmattande. ;)

Anonym sa...

klart, men man får försöka välja vad man fokuserar på :p

Pernilla sa...

Bra tänkt! Always look on the bright side of life!