onsdag 14 oktober 2009

En helt ny dag

...som kändes som ett bakslag redan när jag gick och la mig.

22:10. Är otroligt duktig, stänger ner datorn och går och duschar.
22:20 (typ, har faktiskt inte sådan koll): Hör hur någon gråter. Lilla E kommer gråtandes ner för trappan och är jätteledsen och jätterädd. Har drömt.
22:30: Jag och Lilla E ligger i hennes säng. Jag med gosedjur som kudde. Försöker få Liten att sova, brukar inte vara svårt mitt i natten.
23:40: Jag vågar äntligen smyga därifrån. Har ont i nacken och är sur på att min goda plan sprack. Hittar maken sovandes med alla lampor tända och jobbmailen i telefonen i högsta hugg.

04:45: Jag vaknar och undrar vad klockan är. Kan inte somna om.
05:15: Makens klocka ringer. Han ska med ett tåg. Han går upp. Jag blir störd.

05:30: Jag har nyss somnat om. Stora E kommer ner till oss och är pigg. Lägger sig motvilligt hos mig. Hon lämnar mig när maken går. Antar att hon vinkar av honom...
06:00: Min klocka ringer. Drar igång dagen som inleds med gråt av Lilla E som inte har sovit klart.

07:00: Skulle ha åkt hemifrån.
07:07: Svär över väskor, is på bilrutan och har barn som fryyyyser för de vägrar att ta på sig ytterkläder.
07:09: Pappa ringer och undrar var hans barnbarn är. Jag fräser något om att jag packar bilen och inte har tid att prata.

07:11: Jag backar ner bilen för långa skaftvägen utan att se i fönstren. Sidospeglarna funkar ju. Står sedan och väntar en stund för att kunna skrapa...

07:20: Dumpar barnen hos min pappa som ska rycka in som skol- och dagislämnare idag. Inser att vi har glömt youghurten som barnen ville ha med sig, den står i en påse i hallen. På golvvärmen.

07:50: Anländer till jobbet och kör igång dagen.
09:45: Lite välbehövlig paus. Snart slut på den dock.

2 kommentarer:

Simona sa...

Ah -men Greys ikväll, det lindrar en hel del.

Jag tömde sista restern av sparkontot idag - sa att jag skulle köpa vinterköder till barnen - bokade frissa och massage till MIG istället. Hurra!

Pernilla sa...

GREY'S!!!!
Och mammalyx går före allt! Lätt. :)