måndag 12 oktober 2009

Jobba deltid?

Jag har varit ledig idag. Min amerikanska vän A är här på besök och jag och Stora E har varit lediga för att umgås med henne. Vi fick också lite egentid när vi släppte iväg henne själv på shopping och vi gick och såg Ponyo på bio. Det var så sjukt mysigt att sitta på bion med henne en måndag när jag egentligen skulle ha varit på jobbet. (Dessutom tyckte hon att filmen var lite läskig så hon satt i mitt knä). Det fick mig otroligt sugen på att jobba deltid, för att hinna göra sådana saker lite oftare. Det har dock varit helt extremt mycket för oss på helgerna, med all målning, så det känns som att vi ser våra barn mer under veckodagarna än under helgerna (vi har haft hjälp med barnvakt). Kanske var det därför. Men i alla fall. Det här tål att tänkas på.

3 kommentarer:

Jennica... sa...

Det tål verkligen att tänkas på. Jag är ju mammaledig just nu och jag stormtrivs med att vara hemma. Jag ska ju vara hemma i hela 1,5 år dessutom, har 1 år kvar nu. Många frågar mig om jag inte har långtråkigt men det har jag verkligen inte. Tycker det är fullt upp hela tiden, men med sånt som jag vill göra! Jag har såklart mycket tid med nya lilla bebisen, men även mycket tid med stora tjejen. Att ha möjlighet att sitta och göra läxor med henne, hon kan ta hem kompisar på vardagarna, vi kan hitta på saker efter skolan med mera med mera. Det känns verkligen som kvalitetstid. Jag förstår inte hur jag hann med allt innan, då jag jobbade..... Men det känns verkligen som om detta är mer meningen såhär, att kunna spendera mer tid med sina barn och familj. Kram på dig!

Maria sa...

Har du möjlighet att jobba deltid, så gör det! Det finns viktigare saker i livet än jobb! :-)
Och då menar jag inte i traditionalistiskt tänkande, att mammor ska vara hemma med sina barn i stället för att göra karriär. Bara att jobbet tar upp allt för mycket tid av våra liv.

FRIDA sa...

Hej P!

Jag förstår dig absolut. Det enda sättet att få det att fungera som lärare är nog om man tar bort heldagar då man är helt mötes- och undervisningsfri.

Hoppas det löser sig på något sätt.

Kram Frida