onsdag 21 oktober 2009

Kära medtrafikanter

Låt mig ställa en fråga. Varför har vi trafikregler? Jag bara undrar. Kanske är det så att ni inte lärde er trafikreglerna när ni fick era körkort? Kanske är det så att ni bara chansade er fram? Låt mig då hjälpa er lite på traven.

1) Högerregeln. Jag vet att den kan vara lite förvirrande. Steg ett är att man lär sig skillnad på höger och vänster. Tänk ut vilken hand du brukar skriva med och lär dig om det är höger eller vänster. Då borde det gå bra. Högerregeln går ut på att den SOM KOMMER FRÅN höger får köra först. Inte tvärtom. För att den här regeln ska fungera så måste alla kunna höger och vänster. Lär dig det NU. För det kan väl inte vara så att man bara struntar i regeln och bara kör?

2) STOP. Det är ju felstavat så jag kan förstå om viss förvirring uppstår. Underlättar det om jag berättar för dig att det som står på den röda skylten betyder STOPP? Och det betyder att man ska stanna. Inte köra förrän man har stannat och kollat.

3) Körning i fil. Om det finns flera filer ska du alltid välja den till höger. Återigen det där med höger och vänster. Om du känner dig lite trött, eller har en slö bil, ligg så långt ut i höger som du bara kan. Ligg inte i vänsterfilen och småfis. Jag har inte tid med det klockan 7:43. Faktiskt.

4) Rondell. Don't get me started. Instruktionsfilm fanns förut på vägverkets hemsida. Nu har de delat upp sidan och bytt namn och donat så jag hittar den inte. Bra betyg till den förändringen... Not.

Sådär ja. Nu vet ni hur ni ska göra när ni kör hem i eftermiddag.

5 kommentarer:

Lilla O sa...

Skulle också vara på sin plats att upplysa om att blinkers existerar på bilar och att de med fördel ska användas vid t.ex. filbyte. Den gör däremot inte så stor nytta om man först tvärnitar och sedan blinkar.

Pernilla sa...

Bra där! Att jag inte tänkte på den. Kanske för att jag rätt ofta tappar bort den på min egen bil... ;)

MonasUniversum sa...

Ja, herregud, vad säger man? Jävla idioter.

Men jag måste nog gå en anger managementkurs snart för endera dagen kommer jag slå ned någon. Känner det på mig.

Unknown sa...

Herregud Pernilla: Högerregeln är ju världens dummaste ologisk och farlig lag. Bra att folk strunt i den, dags att lägger ner skiten. Och du borde kanske ta upp punkt 3 med din man.... ;-)

Monica sa...

japp, diskutera gärna punkt 3 vid middagen i dag ;)
Trevlig helg