tisdag 6 oktober 2009

Lyckans Hjul

Jag läser Kajsa Ingemarssons Lyckans Hjul. Eller jag lyssnar på den, i bilen till och från jobbet.
Jag har nu kommit halvvägs i boken men kan inte riktigt bestämma mig. Å ena sidan är den seg, å andra sidan märker jag att jag funderar på hur det ska gå för alla. Jag är involverad i relationerna.

Det som jag tycker känns segt är att det är väldigt mycket miljöbeskrivningar. Gator, hus och framförallt tavlor beskrivs ingående. Det beskrivs också noga vad folk gör, hur de säger saker och var saker finns. Jag vet inte om det är extra mycket i den här boken, eller om det är för att jag lyssnar och inte läser själv. När jag läser sådant brukar jag skumma. Jag orkar liksom inte bry mig om vilken färg det är på gardinerna. Jag tror att det här beror på att min fantasi vill spela fritt, jag vill själv bestämma vad personerna har omkring sig. Jag har ofta väldigt tydliga bilder av hur saker och ting ser ut i böckerna jag läser.

Tycker att det är sjukt kaxigt och roligt att Kajsa rabblar upp böcker ur en bokhylla och inte väjer för att placera en av sina egna där. Kul!

Jag fortsätter med Lyckans Hjul. Jag tycker att den är bra men ibland lite långsam. Så bestämmer vi. Vi slår också fast att Kajsa är en cool tjej.

6 kommentarer:

Olivia sa...

Kul att läsa om din åsikt om den boken. Jag läste den för några månader sen och det är nog min favorit av Kajsa hittills... Har dock inte hunnit läsa alla hon har skrivit. Men jag älskar henne! Och just det där med boken i bokhyllan tyckte jag också var tufft och coolt! :)
Jag blev också väldigt involverad i personerna i boken! Vet inte riktigt varför men jag brydde mig MASSOR, kände mig orolig för dem, mm. Speciellt för den "äldsta", kände så mycket för henne, tror hon påminde mig lite om min mamma, det är nog därför!
Jag håller med att det inte alltid är bra med för många beskrivningar... Det kan bero på att du lyssnar och inte läser ja. Men vad betyder skumma? Skippa typ?
Det jag inte gillar generellt är när de beskriver för mycket (och ibland för sent, alltså för långt in i boken) hur personerna ser ut! Jag har ju redan en egen bild på hur alla ser ut och då kan jag bli så förvirrad ibland! Sjukt va!? ;-)

Oj detta blev långt, men jag är ju väldigt förtjust i Kajsa, som du är i Denise! :)
Kram!

Malin sa...

Läste den också och gillade den. Precis som du och Olivia tyckte jag att det med bokhyllan var coolt. Men egentligen tycker jag att den var lite lätt ytlig. Får man säga så. Det kändes mer som en bok som jag redan hade läst fast med andra namn och ett annat omslag. Mysig men inte något som stannar kvar i hjärtat eller hjärnan. Mer som en skön tröja att ha på sig några dagar.

Har läst andra böcker av henne som jag gillade mycket mer, men kommer inte ihåg namnen nu.

Olivia sa...

Det är väldigt intressant att läsa hur andra upplever vissa böcker. Jag kände exakt som du känner Malin när jag läste "Inte enklare än så" av Kajsa. Som att man redan läst något liknande, det var inget som stannade kvar... Blev lite besviken då jag verkligen har gillat "Små citroner gula" och "Lyckans hjul".
Jag ska snart påbörja "Den ryske vännen", har ni läst den då?

Bendel sa...

Jag gillar verkligen henne, men böckerna fixar jag tyvärr inte.

Linnéa sa...

Jag har den liggandes här hemma.
Svärmor kom släpandes med den.

Men.. den får vänta. Nu är det Harry Potter And The Order Of The Phoenix som gäller :-)

jenny sa...

kajsas böcker är lättsmälta o härliga.
lyckans hjul läste jag precis när den kommit ut o i love it.
har dock slutat att läsa i den ryske vännen för den var ingen höjdare. får ta tag i den igen o ge den en andra chans..