torsdag 15 oktober 2009

What else is new?

En amerikansk forskare har kommit fram till hur man ska välja kö i affären. Seriöst. Forska? Det kunde jag ha berättat för honom för länge sedan. Det är enkelt. Jag antar att man i och för sig kan säga att jag också har forskat lite inom området, både som kassörska, och kund.

Du ska alltid välja kön med minst folk i. Ju fler personer, ju mer strul. Det är betalningarna som tar tid. (Detta stämmer inte alltid, om två personer i en kö har lite i sina korgar och om en person i en annan kö har en jättevagn, då kanske man ska riskera de två istället). Dessutom kan man alltid riskera att de ska tjafsa med pantkvitton, kuponger eller ifrågasätta något pris på en vara. (Det gör kunder alltid). Och så övertrasserar de sina kort och får hålla på och testa med ett nytt. När inte heller det fungerar får de plocka bort något. Så ju färre du har framför dig, ju mindre strul.

Amerikanen kom fram till samma sak. Han reserverar sig dock för geografiska skillnader. Det gör inte jag. Kunder är struliga, omständliga och tror alltid att de har rätt. I alla länder. Då tar det tid.

4 kommentarer:

Smörblomma sa...

Fin och läsvärd blogg. Kommer att återkomma :)

Simona sa...

Näe. Efter att ha jobbat i affär kan jag tvärsäkert uttala mig: välj kön där det inte står medelålders män! Medelålders män krånglar ALLTID! Och välj kön med en sur kassörska. Hon slösar inte tid på att PRATA med kunderna!

Häpp!

Nä, nu MÅSTE jag gå och lägga mig. Jag ska ju äta frulle på GRAND imorgon. Måste vara pigg.

Hick.

Susanne sa...

Glöm inte att se upp för tanter med åtta portmonäer - vad är grejen med alla dessa olika ställen att ha pengarna på??

Smörblomma sa...

Tack för det :)

Ibland kan jag tycka att mina bilder är rätt simpla eftersom en del av dem är tagna med mobilen. Så skulle jag också vilja kunna bildbehandla, fast det har jag inte alls på klart. Fast man kanske lär sig ännu!

Jag har stått i kö i stormarketen idag, och då börjar man ju lite fundera...